Eger: szépül a stadion, remélik, az MLSZ módosítja határozatát

Vágólapra másolva!
2012.07.10. 09:29
null
Szurkolhatnak otthon? Az egriek még reménykednek (Fotó: Havran Zoltán)
Az Egri FC részéről nemcsak ígéretet tettek, hanem serényen dolgoznak is azért, hogy hazai mérkőzéseiket a Szentmarjay-stadionban rendezhessék. Noha az MLSZ döntése szerint a nem megfelelő létesítmény miatt Debrecenben kell játszania az újoncnak, a hevesiek mindent megtesznek annak érdekében, hogy az érsekkerti pályán láthassák vendégül élvonalbeli ellenfeleiket.

A munkálatok menetével Kocsis Zoltán elégedett, ám a java csak most következik.

„Legelőször a vendégszektor betonozási és lakatosipari munkálatait végezték a szakemberek – magyarázta az egri egylet ügyvezető igazgatója. – A látogatók előtti kerítés magasítása folyamatban van, miként a hazai szurkolók lelátójának felújítása is javában tart. Ha az időjárás közbe nem szól, szombatra a lelátón tervezett csinosítás el is készül. Az MLSZ által kifogásolt szurkolói illemhelyek számát és minőségét is növeljük, illetve javítjuk.”

kerdes=Ön szerint végül engedélyezi az MLSZ, hogy az Eger saját stadionjában játsszon?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
Szavazás

Ön szerint végül engedélyezi az MLSZ, hogy az Eger saját stadionjában játsszon?

Igen Nem

*/
mceBlockPasteEnd

Július 17-én hatósági bejárás lesz az egri stadionban, ahol addigra az orvosi és doppingszoba kialakítása is befejeződik. A vendégek autóbusza és az engedéllyel rendelkező személygépkocsik a salakos pályán parkolhatnak majd, közvetlenül a füves játéktér szomszédságában. A világítási rendszer kialakítását – ígéretükhöz híven – október 15-ig befejezik, a munkálatokhoz jövő héten látnak hozzá.

„A szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, a kandeláberek helyének előkészítése, annak betonozása is napirenden szerepel, így reményeink szerint tartani tudjuk azt az ütemtervet, amelyet előzőleg kidolgoztunk – tette hozzá Kocsis Zoltán. – Ha ez teljesül, akkor joggal bízhatunk benne, hogy első, a hazai rendezésre vonatkozó elutasító határozatát módosítja az MLSZ. A szövetséggel kapcsolatban szeretném kiemelni azt, hogy a korábbiakban is sok segítséget kaptunk munkatársaitól, és ez most sincs másképp. Valószínűleg kommunikációs probléma akadhatott, ami miatt úgy tüntettek fel minket, hogy támadjuk az MLSZ-t. Ezzel szemben – ahogy eddig tettük – továbbra is a hivatalos utat akarjuk bejárni.”

A Pétervásárán készülő csapat szombaton 11 órakor az NB II-es Gyirmót FC-t fogadja, ám ha az egri stadion gyeptéglázása utáni állapot erre nem ad lehetőséget, a hevesi kisvárosban lesz a felkészülési mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik