MTI 2013.04.25 18:01 Frissítve: 2015.02.16 01:45

Eger: az önkormányzat nem ad több támogatást

Eger önkormányzata nem támogatja tovább a város labdarúgócsapatát, amely az utolsó helyen áll az élvonalbeli bajnokságban. Az önkormányzat csütörtöki közleményében azzal indokolta döntését, hogy az Egri FC-nek nincs érvényes stadionbérleti szerződése, emellett tavaly július óta jelentős adósságot halmozott fel az üzemeltető Egri Városi Sportiskolával szemben.

Az egriek eddig sem rózsás helyzete még tovább nehezedett (Fotó: NS-archív, Mirkó István)

 

„A klub tulajdonosainak kiszámíthatatlansága, sokszori ígérgetése vállalhatatlan helyzetet teremtett az egri labdarúgásban. Nem működtek együtt azzal a főszponzorral, aki az NB II-ből az élvonalba emelte az egri labdarúgást, és korrekt módon finanszírozta a mindennapi működést” – áll a közleményben.

A hevesi egyesületnél még februárban jelentették be, hogy az angol John Marshall személyében új befektető érkezett. Ezt megelőzően a főtámogató Jámbor János jelezte, hogy a szezon végéig takarékossági programmal ugyan, de kitartana a csapat szponzorálása mellett, annak ellenére, hogy az egri stadionban továbbra sincs világítás. Az Eger a világítás hiánya miatt nem játszhatott eddig hazai pályán, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten, a Vasas otthonában, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

A mostani közlemény arról is beszámolt, hogy a tulajdonosok nem adtak betekintést a TAO-val kapcsolatos számlákba sem. „Nyilvánvalóan nem megengedhető, hogy az önkormányzati tulajdonú létesítményben tervezett beruházásról szóló szerződést az egyesület tulajdonosa üzleti titokként kezelje” – szól az állásfoglalás.

Az önkormányzat a klubnak szánt forrásokat az utánpótlás számára adja majd át.

Az Eger 24 forduló alatt mindössze 15 pontot gyűjtött, így az utolsó helyen áll az OTP Bank Ligában.

2019.07.20 22:15:05

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolókat napjainkban jobban meg kell becsülni, mint bármikor. Hiszen akárhány náció fiai alkothatják a kezdő tizenegyet, Liverpoolban mindig angolul, Madridban spanyolul, a Groupama Arénában, Újpesten vagy Debrecenben magyarul szól a dal.

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.