B. O. L. 2020.03.20 15:12 Frissítve: 2020.03.20 16:03

E-sport: jótékonysági FIFA-bajnokság indul profi labdarúgók számára

Első és másodosztályú labdarúgók részvételével indít online FIFA 20-versenyt a magyar e-sportélet egyik legjelentősebb alakja, Molnár Gábor, aki a Magyar Vöröskeresztnek gyűjti a nevezési díjakat.

 

A virtuális közegben molnargabo néven ismert FIFA e-sportjátékos, Molnár Gábor fejéből pattant ki az ötlet, amely szerint a koronavírus-járvány szülte helyzetben online futballszimulátor-bajnokságot szervez első és másodosztályú labdarúgók számára. A verseny nemcsak a kényszerűségből otthon maradó játékosok unaloműzését, hanem karitatív tevékenységet is szolgál – az 5000 forintos nevezési díjjal a Magyar Vöröskeresztet támogatják a résztvevők.

„Rengeteg olyan labdarúgót ismerek, aki fifázik, így arra gondoltam, rendezhetnék nekik egy online FIFA-bajnokságot, jótékonysággal összekapcsolva – nyilatkozta az NSO-nak Molnár Gábor, aki a DVSC igazolt e-sportolójaként tagja a FIFA-világranglista top 20-as mezőnyének. – Jelenleg még a toborzás fázisában tartok, zajlik a mozgósítás, de már több mint ötvenen jelentkeztek. Az ötletet jól fogadták a labdarúgók, nagyon örülnek a kezdeményezésnek, mivel hiányzik számukra a versengés – erre lehetőségük lesz az online térben. Várhatóan hétfőn veszi kezdetét a bajnokság, Playstation 4-en és XBOX One-on játszhatnak majd a futballisták. Mindkét konzolnak lesz egy saját divíziója, így két győztest hirdetünk a torna végén.”

A nagy érdeklődésre számot tartó kezdeményezéshez többek között Varga Kevin (DVSC), Gazdag Dániel (Honvéd), Vernes Richárd (Vasas), Bobál Gergely (ZTE), valamint Banai Dávid (Újpest) is csatlakozott már.

Az online FIFA-bajnoksággal kapcsolatos legfrissebb hírekhez a szervező, molnargabo Facebook-oldalán lehet hozzáférni.

2020.07.04 22:27:00

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A Mezőkövesd középpályása három évvel ezelőtt, 29 esztendősen mutatkozott be az NB I-ben.

2020.07.04 21:53:37

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Rég nem azért csodálkozunk rá, mert úgy néz ki, mint egy janicsár.

2020.07.03 20:58:19

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Az egyik legnagyobb kihívást jelenti, hogy olyan játékosok kerüljenek ki a labdarúgó NB I-ből, akik nemzetközi szinten is piacképesek, akik a magyar bajnokságból tovább tudnak lépni.

2020.07.03 10:33:58

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Loki is vett egy Tuliót, a mexikói Kichi tényleg kicsi volt, a Fradi két (három?) légióssal a másodosztályban.