nemzetisport.hu 2019.02.16 23:44 Frissítve: 2019.02.17 23:12

Dzsembori a Csallóközben, álomgól Debrecenben

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Munkatársaink ott voltak Dunaszerdahelyen, ahol hivatalosan is átadták a DAC új otthonát. A jeles alkalomból egész napos dzsembori zajlott a csallóközi településen, és a remek hangulatot csak fokozta, hogy a kezdőrúgást az olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka végezte el. Az Iron Lady nagy különbségű hazai győzelmet tippelt, ám a jóslata ez alkalommal nem jött be, így az éllovas Slovan tovább növelte előnyét. Hogy a DAC magyar játékosai miként élték meg a vereséget, az is kiderül riportunkból.

• Még jó néhány forduló hátra van az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényéből, de jó eséllyel megtippelhető, hogy megszületett a bajnokság gólja, amely aztán majd az év végi gólszépségversenynek is a favoritja lehet. A szerzője ráadásul egy mindössze 18 éves debreceni futballista, Zsóri Dániel, aki ollózva lőtte a labdát a Ferencváros kapujába. A nagyváradi születésű labdarúgó elmesélte lapunknak, hogyan emlékszik e parádés találatra.

• Egyik csapás a másik után érte a Magyar Kupa-sorozatban a Szolnok férfi kosárlabdacsapatát, két kulcsemberét is elvesztette az Olaj az előcsatározások során. Mégis eljutott a döntőig, és szombat délután Győrben elképesztő akaraterőről tanúbizonyságot téve megvédte elsőségét. Igaz, ebben szerepe volt annak is, hogy a Falco meglehetősen enerváltan kezdte a mérkőzést. A szombathelyiek immár hatodszor maradtak alul az MK fináléjában, a piros-feketék nyolcadik elsőségüket ünnepelték.

• Edzőt váltott – az idény során immár második alkalommal – az Atomerőmű férfi kosárlabdacsapata. Az új szakvezetőt jól ismerik Pakson, hiszen harmadszor tér vissza az Atom együtteséhez. Ráadásul Dzunics Braniszlavval jeles sikert is elért korábban a gárda: 2009-ben bajnoki aranyérmet nyert. Az 54 éves tréner idény közben távozott Székesfehérvárról, és saját bevallása szerint ebben a bajnokságban már nem akart leülni egyetlen kispadra sem. Hogy miért gondolta meg mégis magát, kiderül írásunkból.

2020.02.28 00:14:13

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Az FTC ukrán edzője biztos benne, hogy csapata a szebbik arcát mutatja a Debrecen ellen.

2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”