DVTK: Van egy ajánlatom, ami december óta él – Elek Ákos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 08:43
null
Elek Ákos nagy valószínűség szerint tavasszal is a DVTK-ban futballozik (Fotó: Földi D. Attila)
A szombati, Mezőkövesd elleni NB I-es futballrajt előtt Elek Ákos, a DVTK válogatott középpályása, csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak adott interjúban az együttesnél történt téli változásokról, a céljaikról és a saját helyzetéről is beszélt.

 

Elek Ákos szerint azt majd az eredmények függvényében lehet eldönteni, erősödött-e a DVTK a télen, mindenesetre az biztos, hogy a keret bővült.

„Ha jók leszünk a tavasszal, nyilván erősödtünk. Az azonban örömteli, hogy a kispadunk már nem lesz »üres«. Az ősszel sajnos előfordult, hogy Horváth Ferenc nem tudott belenyúlni egy-egy meccsbe, mivel különböző okok miatt kevesen voltunk. Most már ott tartunk, hogy vezetőedzőnk két azonos kaliberű csapatot is ki tud állítani az egymás közötti játék során. Úgy vélem, nem csak többen vagyunk, jobbak is” – fogalmazott a középpályás, aki saját magáról is beszélt.

„A képlet ezen a téren is egyszerű: ha úgy teljesítek, ahogyan egy csapatkapitánytól elvárható, jól járt a Diósgyőr a maradásommal, ha nem, mindenki a fenébe kíván majd – mondta Elek, aki elmondása szerint már nemigen foglalkozik azzal, hogy még a tavasszal klubot váltson. – Jóllehet, van egy ajánlatom, amely december óta él, de aligha bólintok rá. Egy másikat pedig már vissza is utasítottam. Maradjunk annyiban, több mint valószínű, hogy a következő hónapokat is Diósgyőrben töltöm.”

Az NB I-ben a 9. helyen telelő, a Magyar Kupában fél lábbal már negyeddöntős DVTK csapatkapitánya a tavaszi célokról is beszélt:

„A bajnokságban nem vágyhatunk többre, mint a bennmaradásra; amivel pedig megmenthetjük az idényt, az a Magyar Kupa, abban a sorozatban alkothatunk nagyot.”

ELEK ÁKOS A TÉLI FELKÉSZÜLÉSRŐL, AZ ÁTALAKULÓ CSAPATRÓL ÉS A VOLT DVTK-EDZŐVEL, TOMISZLAV SZIVICCSEL ESEDÉKES SZOMBATI TALÁLKOZÓRÓL BŐVEBBEN IS BESZÉL A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN.

NB I, 2016–2017, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 18., SZOMBAT
HELYSZÍN

15.30: Videoton FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)

Felcsút, Pancho Aréna

15.30: Gyirmót FC Győr–Paksi FC

Győr, Alcufer Stadion

15.30: Mezőkövesd–Diósgyőri VTK

Mezőkövesd, Városi Stadion
15.30: MTK Budapest–Bp. Honvéd

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

15.30: Vasas FC–Szombathelyi Haladás
Budapest, Szusza Ferenc Stadion*

18.00: Debreceni VSC–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

Debrecen, Nagyerdei Stadion
A Szusza Ferenc Stadionnak a meccsrendezéshez még meg kell felelnie a héten esedékes biztonságtechnikai ellenőrzésen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik