DVTK: támadók érkeztek – Novothny nagyon rögös úton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.18. 14:19
A DVTK hivatalos honlapján jelentette be, hogy Makrai Gábor és az előző szezonban is a borsodiaknál futballozó Novothny Soma Horváth Ferenc csapatával készül.


Novothny (balra) és Makrai a DVTK-val edz (Fotó: dvtk.eu)
Novothny (balra) és Makrai a DVTK-val edz (Fotó: dvtk.eu)

 

„Tovább dolgozik a DVTK vezetősége a csapat megerősítésén, a csütörtöki edzésen két új támadó is szerelést öltött. Novothny Soma és Makrai Gábor hamarosan a DVTK labdarúgója lehet” – írja a diósgyőri klub hivatalos honlapja, a dvtk.eu.

Novothny az előző szezonban a Napoli kölcsönjátékosaként szerepelt a DVTK-ban, 27 bajnokin nyolc gólt szerzett az előző idényben, amivel házi gólkirály lett. A nyáron távozott a borsodiaktól, majd az Újpest jelentette be, hogy a csatár a nápolyiaktól a belga Sint-Truidenhez szerződött, és onnan kölcsönbe érkezik a Megyeri útra, amennyiben a Sportdöntőbíróság (CAS) megszünteti a klub átigazolási tilalmát.

Mivel azonban a CAS csak szeptemberben tárgyalja az ügyet, Novothny az ősszel Diósgyőrben folytathatja a pályafutását.

Ugyancsak a DVTK-val edz a Puskás Akadémia támadója, az előző idényben Csákváron szereplő, 24 bajnokin 15 gólt szerző Makrai Gábor, akivel kapcsolatban már májusban jeleztük, hogy szerepel a Diósgyőr kiszemeltjei között. A jelenlegi szezont még az NB II-ben kezdte Felcsúton, mind a négy mérkőzésen pályára lépett, de immár Horváth Ferenc csapatával készül, és hamarosan szerződést is köthet. Makrait még Felcsútról jól ismeri a DVTK sportigazgatója, a PAFC korábbi vezetőedzője, Benczés Miklós – ezért is került képbe Diósgyőrben.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Murtaz Dausvili (grúz, Karpati Lviv – Ukrajna), Dejan Karan (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb FK Tirana – Albánia), Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Nono (spanyol, Elche – Spanyolország), Ugrai Roland (Haladás), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Mahalek Marcell, Oláh Bálint, Szabó I Balázs
Kiszemeltek: Bukrán Erik (szabadon igazolható, legutóbb Hull City – Anglia), Makrai Gábor (Puskás Akadémia), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium)
Távozók: Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (Adanaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként), Drazsen Okuka (MTK), Zöldesi Illés
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország, onnan Sint-Truiden – Belgium)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Elek Ákos, Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik