M. D. 2020.02.21 18:33 Frissítve: 2020.02.21 18:50

DVTK: szerződést bontottak vele, de edzésre még járhat

A magyar átigazolási időszak vége előtt közös megegyezéssel szerződést bontott egymással Szabó Bence és a DVTK – adta hírül hivatalos honlapján a diósgyőri labdarúgóklub. Benczés Miklós, a klub sportigazgatója elárulta, amíg a 22 esztendős középpályás nem talál magának új csapatot, addig részt vehet a tartalékcsapat edzésein.

 

„Szabó Bence kiváló képességű labdarúgó, aki nagyon sokat tett azért, hogy a DVTK ebben az idényben is a legmagasabb osztályban szerepelhessen – idézi Benczés Miklóst, a DVTK sportigazgatóját a klub hivatalos honlapja. – Örültünk volna, ha Zsolnai Richárdhoz és Tóth Barnabáshoz hasonlóan számára is sikerül csapatot találnunk, erre azonban sajnos nem került sor. A legutóbbi időszakban az NB III-as csapat tagja volt, de így nem volt esélye bekerülni az U21-es válogatottba. A DVTK nem szeretett volna a további fejlődésének útjába állni, így közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Bence szabadon igazolható. Mivel emberileg is nagyon értékes játékos, és kiváló a kapcsolata a klubbal, valamint Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője továbbra is számít a játékára, úgy egyeztünk meg, hogy amíg nem talál új klubot, addig a tartalékcsapatunk edzéseit látogathatja, és – hogy játékban maradjon – a felkészülési meccseken is pályára léphet.”

Szabó Bence a jelenlegi idényben nyolc NB I-es és öt NB III-as mérkőzésen lépett pályára a DVTK színeiben, az élvonalban viszont csak kétszer kezdett, de akkor sem játszotta végig a találkozókat.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: José Cortés (kolumbiai, Club Destroyer’s – Bolívia), Hysen Memolla (albán, KPV – Finnország), Molnár Gábor (Mezőkövesd)  
Kölcsönbe érkezők: Egerszegi Tamás (Paks, legutóbb kölcsönben Bp. Honvéd), Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
A nyáron érkezik, de már bejelentették:
Hegedűs János (Puskás Akadémia)
Kiszemeltek:

Távozók: Bacsa Patrik (Újpest FC), Martin Juhar (szlovák), Branko Mihajlovics (szerb, FK Macsva Sabac – Szerbia), Yannick Ndzoumou (kameruni), Ismaila Ousman (kameruni), Prosser Dániel (MTK Budapest), Szabó Bence (?), Tamás Márk (Slask Wroclaw – Lengyelország)  
Kölcsönbe távozók: Tóth Barnabás (Tiszakécske), Zsolnai Richárd (Budafoki MTE). Kooperációs kölcsön (Kazincbarcika): Farkas Marcell, Korbély Kristóf, Orosz Donát, Szűcs Kornél, Tóth Borisz
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2020.09.24 09:45:22

Labdarúgó NB I M. G.

A Honvédnak lyukas védelmét kell befoltoznia az Újpest ellen, Pakson először irányít Bognár György.

2020.09.21 17:05:20

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Megnéztük, mire mentek az NB I-ben az elmúlt két évtized meghatározó válogatott játékosai.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.