MTI 2015.07.06 19:19 Frissítve: 2015.07.06 19:22

DVTK: segítenek talpra állítani a salgótarjáni futballt

Együttműködési megállapodást írtak alá a Diósgyõri VTK és a megyei első osztályban játszó Salgótarján Barátok Torna Club (SBTC) labdarúgócsapatának vezetői hétfőn Salgótarjánban. A cél, hogy megerősítsék az idén 95 éves SBTC gazdasági-szakmai hátterét, és megfelelő körülményeket teremtsenek az utánpótlásnak.

 

A városházán tartott sajtótájékoztatón Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere ismertette: július 15-ig megalakul az SBTC Sport Kft., amelyben 75-20-5 százalékos arányban lesz tulajdonos a DVTK-t működtető Borsodsport Invest Kft. (BSI), a salgótarjáni önkormányzat és az SBTC.

Az SBTC felnőtt és utánpótlás csapatait a gazdasági társaság veszi át. A BSI és a város évi 8.5 millió forinttal támogatja a társaság működését, az önkormányzat 15 évre ingyenes használatba adja a Tóstrandi műfüves, illetve füves pályát, és igény esetén a Forgáchi úti sportpályát.

Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője hangsúlyozta: az utánpótlásban és a régió labdarúgásában szeretnének olyan rendszert kiépíteni, amelyből profitálhat a térség labdarúgása. Nagy mérföldkőnek nevezte a DVTK életében, hogy olyan tradicionális klubbal kötnek szerződést, mint az eredményességében, múltjában a Diósgyőrrel vetekedõ, 1972-ben az NB I-ben bronzérmes SBTC.  Nógrád megye utánpótlásképző központja alakulhat itt ki a következõ években - tette hozzá.

A kormányzati szándékkal összhangban akarják megteremteni a futballhoz szükséges szervezeti, infrastrukturális, gazdasági kereteket az észak-magyarországi régióban az utánpótlástól a versenysportig – mondta Sántha Gergely, a BSI ügyvezetője. Hozzátette, a megállapodás hosszú távon biztosítja a megfelelő minőségű futballéletet Salgótarjánban.

Babják János, az SBTC elnöke hangsúlyozta, nagyon nehéz és rossz időszak után jutottak el a megállapodás aláírásáig.

A sportvezetők kérdésekre elmondták, változatlan marad az SBTC neve, és a csapat egyelőre a megyei első osztályban folytatja. A salgótarjáni utánpótlást a DVTK szakmai stábja irányítja majd.

Nyugat-európai példák alapján abban is gondolkodnak, hogy cégeket állítsanak a csapat mellé, amelyeknek marketingszempontból fontos bizonyos piacok megszólítása, ahogyan ez Diósgyőrben is elkezdődött.

Az SBTC U7-től nyolc korcsoportban működtet utánpótlás csapatokat.

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.

2020.03.23 22:19:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Beállt a családi patikába, hogy ezzel is enyhítse a vészt.

2020.03.22 22:36:01

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A hazai futballban 1970-ben az volt az általános vélemény, hogy „az úttörőkkel foglalkozó szakemberek a grundok eltűnése mellett a beatzenét jelölik meg egyes számú »közellenségként«”.

2020.03.21 09:47:51

Labdarúgó NB I Z. A.

Koszta Jánoson nem fog az idő: a kapusnevelés mellett vonatok elektronikáján dolgozik.