DVTK: Rakaczki Bencét műtik, vérre lesz szüksége

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 20:54
Rakaczki Bencének, a Diósgyőr mindössze 19 éves leukémiás kapusának több hónapos kezelés után donort találtak, a csontvelő átültetésére január 29-én kerül sor, azonban ezzel még nincs vége a kezelésnek, ugyanis folyamatosan vérre lesz szüksége – írja a boon.hu.

Rakaczki János, a fiatal játékos édesapja elmondta, fiának a műtét után vérre lesz szüksége, segítségükre pedig a legnagyobb közösségi oldalon már el is indult a szervezkedés:

„Az átültetést követően heti két alkalommal lesz szüksége vérre a fiamnak. Úgy gondoltam, hogy majd a kollégáimnak írok e-mailt, és őket kérem meg, hogy legyenek segítségünkre, de hallottam róla, hogy valahogy híre ment ennek az egyik közösségi oldalon. Nagyon örülnénk, ha többen jelentkeznének véradásra, nemcsak azok, akiknek a Bencével megegyező 0 RH+ vércsoportjuk van, hanem mások is, hiszen nem a fiam az egyetlen akinek szüksége van vérre.”

Rakaczki János természetesen örült az újabb összefogásnak, azonban megkérte az önkénteseket, hogy ne egyszerre induljanak el vért adni, fiának ugyanis folyamatosan szüksége lesz az adományokra.

„Az lenne a kérésem, hogy aki segíteni akar az ne egy napon, 29-én menjen, mert a vértranszfúziós állomáson dolgozók kapacitása is véges. Ráadásul, mint mondtam: Bencének folyamatosan lesz szüksége vérre, a frissen levett vért pedig további 30 napig fel lehet használni” – tette hozzá a diósgyőri kapus édesapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik