HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2013.09.24 08:41 Frissítve: 2015.01.06 02:56

DVTK: Nikházi szülei 720 km-t utaztak fiuk góljáért

Góllal és jó játékkal vette ki részét csapata, a DVTK hazai bajnoki sikeréből Nikházi Márk, a diósgyőriek a labdarúgó NB I 8. fordulójában otthon győztek 2–0-ra a Bp. Honvéd ellen.

 

„Örülök, hogy sok néző látogatott ki a stadionba és jó hangulatban zajlott a mérkőzés, mert ez feldobja a játékosokat. Úgy kezdődött a találkozó, ahogy akartuk. Nekimentünk az ellenfélnek, gólt lőttünk, ami megnyugtatta a csapatot. A kiállítást követően sikerült megtartani, sőt, megduplázni az előnyünket, ami a csapat diadala – nyilatkozta a játékos a dvtk.eu klubhonlapnak, s azt is elárulta, miért örült annyira tudatosan felépített góljának. – Amióta Diósgyőrbe igazoltunk, Barczi Dáviddal jól megértjük egymást. A mérkőzés előtt külön beszéltünk is róla, hogy próbáljuk erőltetni a »kis passzokat«. A harmadik percben így is történt, Baresz betette két védő közé a labdát kicsiben, sikerült kilépnem és a kapuba lőttem. Beleért az egyik védő is, kicsit szerencsés gól volt, de gól. Nemcsak a csapatnak, személy szerint nekem is kellett a gól, nagyon örültem neki. A menyasszonyom az összes mérkőzésünket a helyszínen látta, de a szüleim most először jártak Diósgyőrben. Oda-vissza hétszázhúsz kilométert utaztak, jobbkor nem is lőhettem volna első diósgyőri gólomat.”

A kiállítás után Nikházi olyan poszton szerepelt, ahol korábban még edzésen sem fordult meg.

„Tomiszlav Szivics Tisza Tiborral üzent, hogy én leszek a jobbhátvéd, Tibi pedig visszalép elém a középpályára. Nem kaptunk gólt, örülök, hogy sikerült megoldani a feladatot. Minden játékos sokat segített a társaknak, nekem beszéddel is, hogy minél jobban el tudjam látni a számomra szokatlan feladatot. Korábban sem volt jellemző, hogy kerültem volna a párharcokat. A mai futballban poszttól függetlenül minden játékosnak ki kell vennie a részét a támadásból és a védekezésből is.”

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.