DVTK: „Reggel még kocsival érkeztem, haza már busszal mentem”

Vágólapra másolva!
2018.04.18. 11:30
Lipták Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK csapatkapitánya a boon.hu-nak elmondta, nem tudja, milyen hatása lesz a klub döntésének, hogy az elmúlt hetek gyenge eredményei miatt megbüntette a futballistákat, míg Tamás Márk a Blikknek beszélt a következményekről.

„Félhavi fizetésüknek megfelelő összegre büntette meg a labdarúgókat a DVTK. A pénzbüntetés mellett a játékosok kötelesek leadni a használatra kapott személygépkocsikat április 17-én, kedden. Az intézkedést az utóbbi hetek eredménytelensége és a mutatott hozzáállás miatt hozta meg a klub” – adott ki közleményt az egyesület néhány nappal ezelőtt.„Félhavi fizetésüknek megfelelő összegre büntette meg a labdarúgókat a DVTK. A pénzbüntetés mellett a játékosok kötelesek leadni a használatra kapott személygépkocsikat április 17-én, kedden. Az intézkedést az utóbbi hetek eredménytelensége és a mutatott hozzáállás miatt hozta meg a klub” – adott ki közleményt az egyesület néhány nappal ezelőtt.

REGGEL MÉG KOCSIVAL ÉRKEZTEM, HAZA MÁR BUSSZAL MENTEM
„Reggel még kocsival érkeztem a tréningre, de azonnal le is adtam, haza már busszal mentem. Többen vagyunk, akik kénytelenek villamosozni meg buszozni. Persze akadnak csapattársaim, akik összeállnak, és egy autóval, együtt közlekednek – árulta el Tamás Márk, a DVTK hátvédje a Blikknek. – Természetesen dühít bennünket a rossz szereplés, igazságosnak véljük a büntetést. Hozzáteszem, mindent elkövetünk, hogy újra jól szerepeljünk. Bizonyítani akarunk szurkolóinknak is, szeretnénk rászolgálni a bizalmukra, hiszen ők mindig mellettünk álltak, s nem ezt érdemlik.”

Lipták Zoltán, a gárda csapatkapitánya most erre reagált.

„Nem egyszerű a helyzetünk. Ettől függetlenül azt nem mondanám, hogy gödörben van a csapat, inkább úgy fogalmaznék, kikaptunk kétszer egymás után, és ez mélyen érintette az együttest, nem olyan a hangulat, amilyennek lennie kellene. De ez természetes, a vereségek után minden más, nincs okunk az örömre. Most azon vagyunk, hogy ebből kijöjjünk.Sikerült ez már máskor is. Megvan a lehetőség a csapatban erre, ha száz százalékosan odatesszük magunkat, akkor jöhet a változás.”

„A büntetés hatása hamarosan ki fog derülni. Leadtunk az autóinkat, de azt nem tudom megmondani milyen hatása lesz ezeknek a döntéseknek. Olyan összefüggés aligha lesz kimutatható, hogy emiatt többet, vagy kevesebbet futottunk, nekünk úgy kell játszanunk, hogy azt mondhassuk magunknak, be­csülettel meg­tet­tünk min­dent, hogy eredményesek legyünk. Mi is érezzük, hogy másként mennek most a dolgok, és jó lenne tudni az okokat. Kétségtelelen, hogy nem úgy működik minden, mint korábban, pedig ugyanazt a munkát most is beletesszük edzésekbe, hiszünk a taktikában, Tomiban, Bódog Tamás szakmai igazgatóban. Lehet, hogy jobban felkészülnek az ellenfelek a játékunkból, de nekünk ettől függetlenül megalkuvás nélkül kell játszanunk a sajátunkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik