T. I. 2020.01.24 08:54 Frissítve: 2020.01.26 05:50

DVTK: Molnár Gábor Miskolcon folytatja – hivatalos

Ahogyan azt két nappal ezelőtt jeleztük, a DVTK mindenben megállapodott a Mezőkövesddel, így a miskolci együttesben folytatja pályafutását Molnár Gábor. Az egyszeres U21-es válogatott támadó szerződésének hosszáról nem osztott meg információt a dvtk.eu.

Molnár Gábor a DVTK mezével (Fotó: dvtk.eu)

 

Molnár az ősszel csupán hét bajnokin és két Magyar Kupa-mérkőzésen jutott szóhoz Kövesden, ezek közül is csak négy találkozót játszott végig. December óta lehetett arról tudni, hogy megfelelő ajánlat esetén elengedné a borsodi együttes.

A DVTK pénteken bejelentette: lezárult a tárgyalássorozat, a 25 éves labdarúgó szülővárosában, Miskolcon futballozik a jövőben. 

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Mezőkövesdnek a lehetőséget, hiszen ott lettem NB I-es játékos és csodás éveket tölthettem náluk, ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy a két klub meg tudott egyezni egymással, nagy álmom volt, hogy egyszer Diósgyőrben focizhassak, gyermekkori álmom teljesült azzal, hogy diósgyőri labdarúgó lettem – nyilatkozta Molnár Gábor. Felemelő érzés lesz annak a csapatnak a mezében pályára lépni, aminek fiatal koromban a lelátóról szurkoltam. Egy borsodi focistának nem is lehet más a vágya, mint a Diósgyőr felnőttcsapata. Szeretnék hosszú távon is meghatározó játékosa lenni a DVTK-nak, mindent el fogok követni azért, hogy megháláljam a szurkolók, a szakmai stáb és a klubvezetés bizalmát, és hogy örömet szerezzek a DVTK nagy családjának. Alig várom már, hogy bemutatkozhassak.”

Molnár korábban a BTE Edelény, a Kazincbarcika, a Tiszaújváros, az Ózd és a Puskás Akadémia szerelését viselte a Mezőkövesdé mellett.

„Molnár Gábor nem ismeretlen a számomra, hiszen két különböző klubban is voltam az edzője – idézte a klub sportigazgatóját, Benczés Miklóst a DVTK honlapja. – Több poszton is bevethető, a támadózónában szélen és középen is feltalálja magát. Gólra törő labdarúgó és kedveli a váratlan megoldásokat. Már bizonyította az első osztályban, hogy kitűnő játékos. Bár korábban nem futballozott Diósgyőrben, ő is a régiónkból került ki, ezért bízunk benne, hogy hamar otthonra talál."

A DVTK a szerződés hossza mellett azt sem hozta nyilvánosságra, mennyit fizetett a játékosért, bár azt hangsúlyozza, vásárlásról van szó.  

Hysen Memolla, José Cortés, Kiss Tamás, Egerszegi Tamás és a nyáron érkező Hegedűs János után ő a DVTK hatodik igazolása 2020-ban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: José Ricardo Cortés (kolumbiai, Club Destroyer's – Bolívia), Hysen Memolla (albán, KPV – Finnország), Molnár Gábor (Mezőkövesd) 
Kölcsönbe érkezők: Egerszegi Tamás (Paks), Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Kölcsönből visszatérők: – 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
A nyáron érkezik, de már bejelentették:
Hegedűs János (Puskás Akadémia)
Kiszemeltek: Makszim Rizje (ukrán, FC Kosice – Szlovákia)
Távozók: Bacsa Patrik (Újpest), Martin Juhar (szlovák), Yannick Ndzoumou (kameruni), Ismaila Ousman (kameruni), Prosser Dániel (MTK Budapest) 
Kölcsönbe távozók: Zsolnai Richárd (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:  Boros Gábor, Branko Mihajlovics (szerb), Ivánka Patrik, Óvári Zsolt (Mezőkövesd, próbajáték), Szabó Bence, Ternován Patrik (Mezőkövesd, próbajáték), Tóth Barnabás
2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Az MTK gólt sem kapott a Magyar Kupában, mégsem jutott döntőbe, mert a Honvéd-játékosok jobban céloztak a tizenegyespárbajban.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”