DVTK: Koman jó ajánlat esetén külföldre mehet; Novothnyt kivásárolnák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.09. 08:53
null
Novothny Somát szeretné megtartani a DVTK – de a csatár már elköszönt (Fotó: Meder István)
Diósgyőrben is elkezdődött a felkészülés az új bajnoki idényre. Az első edzésre befutott Koman Vladimir is, akinek június 30-án jár le a szerződése, és nagy kérdés, marad, netán távozik. Novothny Somára ajánlatot tett a Napolinak a DVTK, ám a Nemzeti Sport Online értesülései szerint a csatár már elbúcsúzott társaitól.

„Már tárgyaltam a klub vezetőivel, ajánlatot is kaptam – mondta Koman Vladimir a Nemzeti Sportnak. – Itt kezdem a munkát, de szeretném, hogy minél gyorsabban eldőljön a jövőm. Érdeklődtek magyar csapatok is, de ha jó ajánlat érkezne, inkább külföld felé indulnék el.”

NOVOTHNY ELKÖSZÖNT

A 2015–2016-os idényt a DVTK labdarúgócsapatánál töltő Novothny Soma a Nemzeti Sport Online információi szerint elbúcsúzott társaitól. Az SSC Napoli támadója a dvtk.eu információi szerint szerdán a klubházban egyeztetett, míg a diósgyőriek kerete megkezdte a felkészülést az új idényre.

Úgy tudjuk, a 2015–2016-os NB I-es szezonban 27 mérkőzésen 8 gólt szerző, utánpótlás-válogatott csatárnak több ajánlata is van: öt élvonalbeli csapat (köztük az Újpest) szerződtetné, illetve külföldi klubok is vinnék.

 

Egervári Sándor vezetőedző nincs irigylésre méltó helyzetben. Távozott Barczi Dávid (Videoton), Kovács Gábor (Paks), Novothny Soma kölcsönszerződése lejárt, és bár a DVTK konkrét ajánlatot tett az SSC Napolinak a csatár kivásárlására, az olaszok még nem reagáltak. Miroszlav Grumics és Georges Griffiths sem marad a piros-fehéreknél, s szerdán a Vasas bejelentette, hogy átigazolta a kanadai válogatott Manjrekar Jamest.

„Egyelőre valóban karcsúbb a keretünk, mint a tavaszi volt – mondta a mesteredző. – A labdarúgók azonban rendre kivárnak, és csak az utolsó pillanatokban adnak választ. Messze vagyunk attól, hogy a felkészülés kezdetére legalább nyolcvanszázalékos legyen a keret. Ez alapvetően befolyásolja a szakmai munkát, hiszen egy kőműves sem képes téglák nélkül házat építeni. Az előzetes várakozás szerint a DVTK a negyedik–hatodik hely valamelyikén végezhetne, de ennek az elképzelésnek most még nincs meg a realitása.”

A felkészülés során hét előkészületi mérkőzésen hangolnak a diósgyőriek. A nyitányt június 17-én, pénteken 17 órától a Budapest Honvéd elleni hazai mérkőzés jelenti. A csapat június 20. és 30. között Bükfürdőn edzőtáborozik, és ott többek között összecsap a Beitar Jeruzsálemmel is.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Szabó II Balázs
Kiszemeltek: Futács Márkó (Mersin Idman Yurdu – Törökország), Makrai Gábor (Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár), Spandler Csaba (Puskás AFC, legutóbb kölcsönben Csákvár)
Távozók: Barczi Dávid (Videoton – szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Gyirmót), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Kovács Gábor (Paks – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (lejár a szerződése), Elek Ákos, Georges Henri Griffiths, Koman Vladimir (lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik