nemzetisport.hu 2017.06.21 12:54 Frissítve: 2017.06.21 13:29

DVTK: Mevoungou a PAFC-nál folytatja; ketten érkeztek – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos honlapján jelentette be, hogy két fiatal támadót is szerződtetett a Puskás Akadémiától: az előző idényt a miskolci együttesnél kölcsönben töltő Makrai Gábor, valamint Óvári Zsolt egyaránt Bódog Tamás csapatát erősíti a jövőben. Emellett a Diósgyőri VTK azt is közzétette, hogy a felcsúti alakulat megvásárolta a kameruni Patrick Mevoungou játékjogát.

Makrai Gábor végleg a DVTK-é (Fotó: dvtk.eu)

 

A 22 éves Makrai az előző idényt a DVTK-nál töltötte, összesen 19 alkalommal lépett pályára, és négy gólt jegyzett.

„Össze sem tudom számolni, hányszor került korábban szóba, hogy a DVTK játékosa legyek, de valamiért mindig elhalt az ügy – mondta Makrai Gábor a dvtk.eu-nak. – Ezért örültem, amikor ősszel kölcsönjátékosként hazatérhettem Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, amiben nagy szerepet játszott Benczés Miklós személye. Fél évre volt szükség ahhoz, hogy egy hullámhosszra kerüljek a társakkal, és erőnlétileg is utolérjem magam. Ennek lett meg az eredménye, tavasszal négy gólt is szereztem. Nagyon jól érzem magam Diósgyőrben, öröm ilyen fantasztikus szurkolótábor előtt játszani hétről hétre, ez is a maradásom mellett szólt. Jók a körülmények, a társak, és a bajnokság hajrájában már az élcsapatok ellen is tudtunk győzni. Úgy érzem, rengeteget tudok még fejlődni Bódog Tamás kezei alatt. Örülök, hogy a két klub meg tudott egyezni egymással, és továbbra is a DVTK labdarúgója lehetek. Azon leszek, hogy gólokkal segítsem sikerekhez a csapatot. Köszönettel tartozom a Puskás Akadémiának az ott eltöltött évekért, egyúttal szeretnem megköszönni a szüleimnek azt a támogatást, amit az elmúlt években kaptam. Végül, de nem utolsósorban köszönöm a barátnőmnek is, hogy mindig mellettem áll.”

Óvári Zsolt (jobbra) és Bódog Tamás (Fotó: dvtk.eu)

A 20 esztendős Óvári Zsolt szintén Felcsútról érkezik Bódog Tamás csapatához. A támadó az előző idényben 20-szor lépett pályára a másodosztályban, és három gólt szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és nagyon hálás vagyok a nevelőklubomnak, hogy elengedtek – fogalmazott Óvári Zsolt. – Már régóta szerettem volna Diósgyőrben játszani, hiszen a megyében születtem, tudom, milyen rajongás övezi a futballt Miskolcon és Borsodban. Mindig is erről álmodtam. Remélem, sok gólt rúgok majd, és ezzel együtt sok örömöt tudok szerezni a szurkolóknak.”

A DVTK-hoz télen érkező, és a tavasszal kilenc bajnokin pályára lépő Patrick Mevoungou, a kétszeres kameruni válogatott középpályás klubváltása most vált biztossá, de a játékos által közzétett videó után ez már csak formalitás volt.

A Puskás Akadémia FC lett a harmadik együttes, amelynél Mevoungou együtt dolgozik Pintér Attilával, hiszen az 51 éves vezetőedző korábban a Győri ETO-nál és a Mezőkövesdnél is számított rá.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: 
Forgács Dávid (Ancona – Olaszország), Makrai Gábor (Puskás Akadémia), Óvári Zsolt (Puskás Akadémia)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Bacsa Patrik (Kisvárda), Oláh Bálint (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Pekár László (Puskás Akadémia), Danijel Petkovics (montenegrói, MTK)
Távozók: Georges Griffiths (elefántcsontparti, lejár a szerződése), Patrick Mevoungou (kameruni, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók:  
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Makrai Gábor (Puskás Akadémia, ?), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Balogh Balázs
 (Újpest), Ulysse Diallo (mali, Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, Újpest), Osváth Attila (Vasas, legutóbb kölcsönben Debreceni VSC), Patrick Mevoungou (kameruni, DVTK), Poór Patrik (MTK)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Braniszlav Danilovics (szerb, Debreceni VSC), Stipe Bacelic-Grgic (horvát, Mezőkövesd), Dmitro Ljopa (ukrán, NK Osijek – horvát, ?), Lipcsei Ádám (Csákvár), Makrai Gábor (Diósgyőr, ?), Mészáros Dávid (Csákvár, ?), Branko Pauljevics (szerb, Mezőkövesd, ?), Sallai Roland (Palermo – Olaszország, ?), Vaszicsku Gergő (Budafok), Zima Ádám (Dorog)
Az utánpótlásból felkerültek:
 –
Kiszemeltek: Fazakas Géza (Sopron), Holman Dávid (Debreceni VSC), Djordje Kamber (bosnyák-szerb-magyar, Bp. Honvéd), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Windecker József (Újpest)
Távozók: Lencse László (MTK), Makrai Gábor (DVTK), Óvári Zsolt (DVTK), Tischler Patrik (Újpest) 
Kölcsönbe távozók:  
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: 
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
 Braniszlav Danilovics (szerb, DVSC?), Forró Gyula, Heffler TiborPekár László (DVSC, DVTK, Haladás, Paks, Vasas), Sándor György, Tar Zsolt

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.

2020.02.15 22:45:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mit kaptak, legfeljebb érzelmi kérdés lehet.

2020.02.15 23:05:15

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.02.15 10:24:21

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem is az újabb három pont, hanem maga a Mol Fehérvár FC elleni győzelem ténye a nagyon fontos.