DVTK: Mevoungou a PAFC-nál folytatja; ketten érkeztek – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.21. 12:54
null
Makrai Gábor végleg a DVTK-é (Fotó: <a href="http://dvtk.eu/13424-Ket_fiatal_tamadot_igazolt_a_DVTK-cikk" target="_blank">dvtk.eu</a>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos honlapján jelentette be, hogy két fiatal támadót is szerződtetett a Puskás Akadémiától: az előző idényt a miskolci együttesnél kölcsönben töltő Makrai Gábor, valamint Óvári Zsolt egyaránt Bódog Tamás csapatát erősíti a jövőben. Emellett a Diósgyőri VTK azt is közzétette, hogy a felcsúti alakulat megvásárolta a kameruni Patrick Mevoungou játékjogát.

A 22 éves Makrai az előző idényt a DVTK-nál töltötte, összesen 19 alkalommal lépett pályára, és négy gólt jegyzett.

„Össze sem tudom számolni, hányszor került korábban szóba, hogy a DVTK játékosa legyek, de valamiért mindig elhalt az ügy – mondta Makrai Gábor a dvtk.eu-nak. – Ezért örültem, amikor ősszel kölcsönjátékosként hazatérhettem Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, amiben nagy szerepet játszott Benczés Miklós személye. Fél évre volt szükség ahhoz, hogy egy hullámhosszra kerüljek a társakkal, és erőnlétileg is utolérjem magam. Ennek lett meg az eredménye, tavasszal négy gólt is szereztem. Nagyon jól érzem magam Diósgyőrben, öröm ilyen fantasztikus szurkolótábor előtt játszani hétről hétre, ez is a maradásom mellett szólt. Jók a körülmények, a társak, és a bajnokság hajrájában már az élcsapatok ellen is tudtunk győzni. Úgy érzem, rengeteget tudok még fejlődni Bódog Tamás kezei alatt. Örülök, hogy a két klub meg tudott egyezni egymással, és továbbra is a DVTK labdarúgója lehetek. Azon leszek, hogy gólokkal segítsem sikerekhez a csapatot. Köszönettel tartozom a Puskás Akadémiának az ott eltöltött évekért, egyúttal szeretnem megköszönni a szüleimnek azt a támogatást, amit az elmúlt években kaptam. Végül, de nem utolsósorban köszönöm a barátnőmnek is, hogy mindig mellettem áll.”

Óvári Zsolt (jobbra) és Bódog Tamás (Fotó: dvtk.eu)
Óvári Zsolt (jobbra) és Bódog Tamás (Fotó: dvtk.eu)

A 20 esztendős Óvári Zsolt szintén Felcsútról érkezik Bódog Tamás csapatához. A támadó az előző idényben 20-szor lépett pályára a másodosztályban, és három gólt szerzett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és nagyon hálás vagyok a nevelőklubomnak, hogy elengedtek – fogalmazott Óvári Zsolt. – Már régóta szerettem volna Diósgyőrben játszani, hiszen a megyében születtem, tudom, milyen rajongás övezi a futballt Miskolcon és Borsodban. Mindig is erről álmodtam. Remélem, sok gólt rúgok majd, és ezzel együtt sok örömöt tudok szerezni a szurkolóknak.”

A DVTK-hoz télen érkező, és a tavasszal kilenc bajnokin pályára lépő Patrick Mevoungou, a kétszeres kameruni válogatott középpályás klubváltása most vált biztossá, de a játékos által közzétett videó után ez már csak formalitás volt.

A Puskás Akadémia FC lett a harmadik együttes, amelynél Mevoungou együtt dolgozik Pintér Attilával, hiszen az 51 éves vezetőedző korábban a Győri ETO-nál és a Mezőkövesdnél is számított rá.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Forgács Dávid(Ancona – Olaszország), Makrai Gábor(Puskás Akadémia), Óvári Zsolt(Puskás Akadémia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:Bacsa Patrik(Kisvárda),Oláh Bálint(ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Pekár László(Puskás Akadémia),Danijel Petkovics(montenegrói, MTK)
Távozók:Georges Griffiths(elefántcsontparti, lejár a szerződése), Patrick Mevoungou(kameruni, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Makrai Gábor(Puskás Akadémia, ?),Novothny Soma(Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők:Balogh Balázs
(Újpest),Ulysse Diallo(mali, Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként),Jonathan Heris(belga, Újpest),Osváth Attila(Vasas, legutóbb kölcsönben Debreceni VSC), Patrick Mevoungou(kameruni, DVTK), Poór Patrik(MTK)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Braniszlav Danilovics(szerb, Debreceni VSC),Stipe Bacelic-Grgic(horvát, Mezőkövesd),Dmitro Ljopa(ukrán, NK Osijek – horvát, ?),Lipcsei Ádám(Csákvár),Makrai Gábor(Diósgyőr, ?),Mészáros Dávid(Csákvár, ?),Branko Pauljevics(szerb, Mezőkövesd, ?),Sallai Roland(Palermo – Olaszország, ?),Vaszicsku Gergő(Budafok),Zima Ádám(Dorog)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:Fazakas Géza(Sopron),Holman Dávid(Debreceni VSC),Djordje Kamber(bosnyák-szerb-magyar, Bp. Honvéd),Molnár Gábor(Mezőkövesd),Windecker József(Újpest)
Távozók:Lencse László(MTK), Makrai Gábor(DVTK), Óvári Zsolt(DVTK), Tischler Patrik(Újpest)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Braniszlav Danilovics(szerb, DVSC?),Forró Gyula, Heffler Tibor,Pekár László(DVSC, DVTK, Haladás, Paks, Vasas),Sándor György, Tar Zsolt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik