nemzetisport.hu 2018.09.05 16:58 Frissítve: 2018.09.05 17:29

DVTK: két saját nevelésű fiatal profi szerződést kapott

Két saját nevelésű 16 éves labdarúgó profi szerződést kapott a napokban Diósgyőrben: a védelemben bevethető Orosz Donát jelenleg a DVTK U17-es csapatának és az U17-es válogatottnak az erőssége, míg Szűcs Kornél az U18-as nemzeti együttes mellett a miskolciak tartalékgárdájának középpályása.

 

„Orosz Donát és Szűcs Kornél is bizonyította az elmúlt években, hogy hosszú távon erősségei lehetnek a Diósgyőrnek. Ez a szerződés a klub részéről egy megelőlegezett bizalom. Most már csak rajtuk múlik, hogy a következő években hogyan alakul a jövőjük, de mindkét fiatal labdarúgóban benne van a lehetőség, hogy szép pályafutásuk legyen. Gratulálok életük első profi szerződéséhez!” – idézi a DVTK hivatalos honlapja Tajti József sportigazgatót.

„Néhány éve elképzelhetetlennek tűnt, hogy egyszer profi szerződést kaphatok majd Diósgyőrben, ezért végtelenül boldog vagyok. Szeretném megköszönni az eddigi edzőimnek a belém fektetett munkát, és szeretném meghálálni a klubtól kapott bizalmat, ezért megígérem, hogy élek majd a lehetőséggel. Most az a legfontosabb, hogy az U17-es csapattal minél jobban szerepeljünk a kiemelt bajnokságban, és bízom benne, hogy ez az év számomra is sikeres lesz” – mondta Orosz Donát.

„Amikor hat éve elkezdtem focizni, az volt az álmom, hogy egyszer felnőtt, profi labdarúgó legyek. Ez most kicsit hamarabb következett be, mint ahogy gondoltam volna, ezért nagyon boldog vagyok. Minden eddigi edzőmnek köszönöm a segítséget! Nyáron a felnőttcsapattal csináltam végig a felkészülést, remélem, hogy a jövőben is sokat tudok majd az első csapattal edzeni. Ez a rövid távú célom, később pedig természetesen nagyon szeretnék majd pályára lépni az új stadionban. Azért dolgozom, hogy mindez sikerüljön!” – szögezte le Szűcs Kornél.

2019.06.14 19:22:49

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Hiányérzet van benne, de büszke rá, hogy a klubtörténet egyik legsikeresebb edzőjévé vált.

2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.

2019.06.14 21:38:01

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Élnek idősödő labdabolondok, akik hiszik, ha Varga nem lép le, ha Albert nem sérül meg – pontosan ma ötven éve –, futballunk históriája másképp alakul. Úgy vélem, a lényegi tendenciákra nézve nemigen alakult volna másképp.