R. B. 2019.08.01 13:49 Frissítve: 2019.08.02 22:53

DVTK: két játékos átadólistára került, 32 fős a keret

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK a hivatalos honlapján jelezte, 32 fősre szűkült a kerete, mivel Branko Mihajlovicsot és Ismaila Ousmant átadólistára tette, a 21 éves Boros Gábor pedig felkerült a felnőttcsapat keretébe.

 

A 28 esztendős szerb támadó tavaly nyáron igazolt Diósgyőrbe. Mihajlovics az előző idényben 27 tétmérkőzésen összesen négy gólt szerzett a miskolciak színeiben.

A kameruni utánpótlás-válogatott Ousman februárban írt alá a DVTK-hoz. A 22 éves középpályás a tavasszal csupán egyszer, a Puskás Akadémia elleni 1–0-s győzelem alkalmával lépett pályára (csereként 22 percet kapott).

A Diósgyőr tájékoztatása szerint a szakmai stáb úgy döntött, nem számol Mihajloviccsal és Ousmannal, ezért átadólistára kerültek, valamint csak az NB III-as tartalékcsapat edzéseit látogathatják.

Fernando Fernández együttese jelenleg 32 játékossal készül az NB I hétvégi rajtjára – ugyanis a 21 éves Boros Gábor mostantól a felnőttkerethez tartozik. A diósgyőriek saját nevelésű támadója tavaly ősszel Budafokon szerepelt kölcsönben, majd tavasszal tíz gólt szerzett a DVTK II-ben.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Joachim Adukor
(ghánai, FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolhatóként), Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC), Prosser Dániel (PAFC, kölcsön után végleg), Szabó Bence (Fehérvár, kölcsön után végleg), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, Debreceni VSC, szabadon igazolhatóként), Vági András (Paks, szabadon igazolhatóként), Zsolnai Richárd (Vác FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Óvári Zsolt (Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Korbély Kristóf
Kiszemeltek:
Távozók: Forgács Dávid (szabadon igazolható), Tomislav Mazalovic (horvát, NK Inter Zapresic – Horvátország, szabadon igazolható), Ivan Rados (magyar-horvát, Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Szabó Balázs (befejezte a pályafutását), Vernes Richárd (Hapoel Kfar Szaba – Izrael, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Géringer Tamás (Kazincbarcika), Bárdos Bence (Szolnok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Branko Mihajlovics (szerb, átadólistán), Ismaila Ousman (kameruni, átadólistán)

2020.05.25 09:08:28

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. No és az ügyesen igazoló, a végén az Üllői úton ikszelő Debrecennek. • Sumudica, Selymes, Tomic és Rednic is remekelt.

2020.05.29 20:50:10

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A vastapsot kapó, 1954-ben nyertes nyugatnémetek helyére odaképzeltem Aranycsapatunk akkor még élő legendáit, Puskást, Grosicsot és Buzánszkyt.

2020.05.29 19:33:22

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első félidőben öt góllal vezettek a zalaiak, és a győzelemmel felugrottak a 8. helyre a tabellán.

2020.05.28 15:48:12

Labdarúgó NB I M. G.

Felcsútra megy a listavezető Ferencváros, Paksra a Fehérvár, a liláknak Kisvárdán kellene javítani.