DVTK: szerb támadót igazolt a klub – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.14. 17:26
null
Branko Mihajlovics egyszer szerepelt a szerb U19-es válogatottban (Fotó: dvtk.eu)
Bejelentette negyedik nyári igazolását a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK: a miskolci klub szerb támadóval, Branko Mihajloviccsal bővítette a keretét.

 

A 27 esztendős futballista Belgrádban született, a Partizan Beograd utánpótlásában nevelkedett, és az abban az évben (2009) bajnoki címet nyerő klubban mutatkozott be az élvonalban. Ezt követően többnyire belgrádi és környékbeli csapatokban szerepelt, mígnem a Szindjelics színeiben szerzett 14 találatával a másodosztályú góllövőlista második helyén végzett. Ekkor Izraelbe igazolt, ahol négy éven keresztül légióskodott. A Hapoel Kfar Sabát és a Hapoel Akkót az élvonalba segítette, legutóbb a Hapoel Petah-Tikvában futballozott.

Hétfőn érkezett Diósgyőrbe, ahol átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, kedden pedig aláírta szerződését.

„Örülök, hogy a DVTK játékosa lehetek – mondta a dvtk.eu-nak Branko Mihajlovics. – Tajti József sportigazgató vonzó jövőképet vázolt fel, úgy gondolom, a jövőm szempontjából is előnyös, ha az NB I-ben olyan teljesítményt nyújtok, amire felfigyelnek. Amikor tudomást szereztem a DVTK érdeklődéséről, egyből tárcsáztam egykori csapattársam, Dusan Brkovics számát. Ugyan több ajánlat közül választhattam, ő olyan sok szépet mesélt, hogy ezek után már csak a szerződés részleteiben kellett megegyeznünk.”

„A magyar labdarúgást közelről nem ismerem, de játszottam már az FTC ellen felkészülési meccsen, illetve a Partizan Beograd utánpótlásában együtt nevelkedtem a Scsepovics testvérekkel. A feleségem és két fiam hamarosan követ Miskolcra, ha találtam albérletet, igaz, most nem ez a legfontosabb feladatom, hanem szeretnék minél gyorsabban beilleszkedni a csapatba, és megmutatni a szurkolóknak, mire vagyok képes.”

„Olyan gólveszélyes csatárt kerestünk, aki egyből kapu felé fordul, lendületes, gyors, azaz beleillik az általunk elképzelt, harcos, küzdeni tudó együttesbe – mondta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. – Régóta figyeltük Branko Mihajlovicsot, mintegy két hónapja tárgyalásban álltunk, örülök, hogy sikerült megállapodni. A szerb támadó a kapu előtt életveszélyes, az utóbbi öt évben szinte kivétel nélkül csapata házi gólkirálya lett, elsősorban gólokat várunk tőle Diósgyőrben is.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Tomislav Mazalovic (horvát, Inter Zapresic – Horvátország), Branko Mihajlovics (szerb, Hapoel Petah-Tikva – Izrael), Tajti Mátyás (Málaga – Spanyolország), Vernes Richárd (ZTE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Antal Barna (romániai, FK Csíkszereda, Románia – próbajáték), Szofian Dzsebari (marokkói-spanyol, FK Csíkszereda, Románia – próbajáték)
Távozók: Diego Vela Vázquez (spanyol), Fülöp István (romániai, Sepsi OSK – Románia, kölcsön után végleg), Mahalek Marcell (Putnok), Szarka Ákos (szlovákiai, Gyirmót FC Győr – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Boros Gábor (kazincbarcikai kölcsön után Budafok), Kitl Krisztián (soproni kölcsön után Ceglédi VSE), Óvári Zsolt (Balmazújváros), Szabó I Balázs (siófoki kölcsön után Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kocsis Gergő (FC DAC 1904 – Szlovákia, onnan MFK Karviná – Csehország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik