DVTK: információk Rakaczki Bence szombati temetéséről

Vágólapra másolva!
2014.01.24. 14:11
Várhatóan nagyon sokan kísérik el szombaton utolsó útjára Rakaczki Bencét, a DVTK labdarúgócsapatának fiatalon elhunyt kapusát. A méltóságteljes búcsú érdekében a klub összegyűjtötte a gyászolók számára hasznos információkat.

A klub közleménye:

Korábban már hírt adtunk arról, hogy Rakaczki Bence temetésére 2014. január 25-én, szombaton 11 órától Miskolcon, a szirmai temetőben kerül sor. Szeretnénk ellátni Önöket néhány információval, hogy fiatalon elhunyt kapusunk utolsó útjára méltóképpen és zökkenőmentesen kerüljön sor.

Mindenekelőtt a család kérését tolmácsoljuk: akik elkísérik utolsó útjára Bencét, azok egy szál virággal adózzanak emlékének.

Kérünk mindenkit, hogy Miskolc-Szirma adottságai és a parkolóhelyek korlátozott száma miatt válasszák a tömegközlekedést.

Szombaton nagy számban és sűrítve közlekednek a 3-mas számú, menetrend szerinti autóbuszok a Búza-tér és Szirma között mindkét irányban 10 és 13 óra között. Aki mégis autóval érkezik, az a Pesti úti Auchan parkolóját tudja igénybe venni. Az MVK Zrt. felajánlásának köszönhetően az Auchan buszmegálló és a Bogáncs utca között ingyenes, gyászszalaggal ékesített különjáratok fognak közlekedni, Bence mezszámára emlékezve 13-mas számmal az alábbi menetrend szerint:

az Auchan áruháztól: 10:00, 10:10, 10:20, 10:30, 10:40, 10:50
a Bogáncs utcától (ezek az időpontok igazodnak majd a szertartás végéhez, az utasok igényeihez): kb.12:00, 12:10, 12:20, 12:30, 12:40, 12:50

A közlekedési társaság mindent elkövet annak érdekében, hogy aki szeretne, az ott lehessen a temetésen.

A Miskolci Rendőrkapitányság és a Miskolc-Szirmai rendőrőrs rendőrei, a Szirmai Polgárőrség és a DVTK biztonsági szakemberei nagy erőkkel fogják biztosítani az esemény zavartalanságát. Ha nem odaillő dolgot tapasztalnak, intézkedni fognak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a temetés ideje alatt Hejőcsaba és Szirma városrészben a várható torlódások csökkentése érdekében irányítani fogják a forgalmat. A rendőrség munkatársai arra kérik a szertartásra érkezőket, hogy a forgalom zavartalansága érdekében a helyszínen szolgálatot ellátó egyenruhások utasításait kövessék, annak megfelelően parkoljanak. Köszönik a közlekedők együttműködését, türelmét és megértését!

A temetés előtt, alatt és után a Magyar Vöröskereszt munkatársai a temető bejáratánál kiemelt szolgálatot látnak el arra az esetre, ha valaki a tömegben rosszul lenne. Bármilyen probléma esetén kérjük, hogy forduljanak hozzájuk.

A megemlékezőket arra kérjük, hogy időben érkezzenek, és miután elfoglalták helyüket a temetőn belül, 11 óráig hagyják szabadon a sírhoz vezető utat.

A család, a gyászoló csapattársak, a protokollvendégek és a sajtó részére külön elkerített hely áll majd rendelkezésre, ezeket kérjük szabadon hagyni.

A temetési szertartás zártkörű, családi búcsúztatással veszi kezdetét 10:30-kor a temető ravatalozójában, majd 11 órától a sír mellett folytatódik. A DVTK részéről búcsúbeszédet mond Fuhrmann Géza utánpótlás szervezési igazgató, aki Bence pályafutását a kezdetétől figyelemmel kísérte.

Mindenkit arra kérünk, legyen tekintettel arra, hogy ez egy fájdalmas és rendkívül szomorú nap a család, a DVTK, Miskolc és a sportvilág számára. Kérjük szurkolóinkat, transzparenst ne hozzanak a temetőbe, amennyiben ki szeretnék fejezni Diósgyőrhöz való tartozásukat, azt egy piros-fehér sállal tegyék. Legyen ez a nap az emlékezésé és a méltó búcsúé!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik