DVTK: horvát középpályás az első nyári szerzemény – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 14:27
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK szerződtette Tomislav Mazalovicot, a horvát első osztályú Inter Zapresic 28 éves középpályását.

A védekező középpályás pályafutása során 201 alkalommal lépett pályára a horvát élvonalban, összesen tizenöt gólt szerzett. A Cibalia színeiben 17 évesen mutatkozott be az első osztályban, 2014 óta pedig az Inter Zapresic futballistája. A legutóbbi idényben harminc bajnokin összesen kétszer volt eredményes, az Inter pedig a hatodik helyen végzett.

Mazalovic korábban szerepelt a horvát korosztályos válogatottakban.

Mazalovic korábban szerepelt a horvát korosztályos válogatottakban.

A DVTK nem jelezte, hány évre írt alá új szerzeménye.

„Ebben az időszakában rengeteg játékos van képben, és Tomislav Mazalovicra szinte pontosan ráillik minden, amilyen középpályást kerestünk – idézi a DVTK honlapja Tajti József sportigazgatót. – Kiválóan oldja meg a védekező feladatát, labdát szerez, jól helyezkedik a pályán, illetve a megszerzett labdát meg tudja előrefelé játszani, ezzel tökéletesen illeszkedik ahhoz a játékstílushoz, amit Fernando Fernández vezetőedző elképzelt, és szeretne meghonosítani. Tomi az első igazolásunk, de semmiképpen nem az utolsó, többekkel előrehaladott tárgyalásokat folytatunk. Nem fogunk nagyon sok játékost hozni, három-négy új játékos érkezése várható célzottan azokra a posztokra, ahol szükséges megerősíteni a csapatot. Nem célunk lecserélni a keretet, sokkal inkább a meglévő játékosainkat szeretnénk visszajuttatni arra a szintre, ahol tavaly ősszel voltak.”

„Boldog vagyok, hogy a DVTK labdarúgója lettem – nyilatkozta Tomislav Mazalovic, aki a 28-as mezszámot választotta a miskolciaknál. – Amikor megkeresett a klub, az interneten egyből utánanéztem, és első benyomásként a fanatikus szurkolók ragadtak meg bennem, és amikor az ismerősöknél rákérdeztem, ők is megerősítették, hogy az emberek nagyon szeretik errefelé a futballt. Azóta jártam a csodálatos új stadionban, igaz, még csak civilben, de alig várom, hogy pályára is lépjek. Bízom benne, hogy elkerülnek a sérülések, és hasznos tagja leszek a csapatnak, ami sikereket ér el velem!”

Mint ismert, a Diósgyőr hétfőn megkezdte a felkészülést. A miskolciak öt mérkőzést játszanak az NB I kezdetéig. A DVTK megmérkőzik a Kazincbarcikával, a Kisvárdával, a Partizán Bardejovval, a Puskás Akadémiával és a Maccabi Netanyával.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Tomislav Mazalovic (horvát, Inter Zapresic – Horvátország)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Boros Gábor (Kazincbarcika, ?), Fülöp István (romániai, Sepsi OSK – Románia, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Nikházi Márk (Paksi FC)
Távozók: Diego Vela Vázquez (spanyol), Szarka Ákos (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kocsis Gergő (DAC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

MAZALOVIC BEMUTATKOZÓ VIDEÓJA:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik