DVTK: Fernandónak sokkal rosszabb a mérlege, mint Bódognak volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 11:03
null
Fernando az NB I-ben ebben az idényben egyszer győzött a DVTK-val, kilenc vereség és három döntetlen mellett (Fotó: Török Attila, archív)
Érdekes kérdés, meddig tart még a türelem a DVTK labdarúgócsapatánál Fernando Fernández vezetőedzővel szemben, miután a diósgyőriek az NB I-ben a hétvégén sorozatban a hatodik vereségüket szenvedték el, és a legutóbbi nyolc bajnoki meccsükön összesen csak két pontot szereztek. Így a spanyol szakembernek immár sokkal rosszabb a mérlege, mint elődjének, Bódog Tamásnak…


Szurkolói fórumokon már az a hír terjed, hogy Fernandóval szemben elfogyott a vezetőség türelme, és akár már hétfőn leválthatják a DVTK-nál.

Hivatalos bejelentés híján azonban egyelőre csak annyit szögezhetünk le, hogy jelen pillanatban Fernando annak ellenére is a csapat vezetőedzőjének mondhatja magát, hogy 13 forduló alatt kilenc vereséget szenvedett el vele a DVTK három döntetlen és csupán egyetlen győztes meccs mellett. A spanyol szakember szombaton, a Puskás Akadémia elleni vesztes (1–2) mérkőzés után pedig határozottan kijelentette, ő nem fog lemondani.

A DVTK tulajdonosának, Leisztinger Tamásnak az eddigi türelme a vezetőedzővel szemben azok után némileg meglepő, hogy az előző szakvezető, Bódog Tamás menesztése után arról beszélt, hogy már korábban lépnie kellett volna, mert az edző a felelős a csapat leépüléséért.

Nos, a leépülésért felelőssé tett Bódog 2017. március 29. és 2018. április 21. között 46 tétmeccsen irányította a DVTK-t (közülük kilenc mérkőzés Magyar Kupa-találkozó volt, a többi bajnoki), ebből 18-szor győzött a csapat, 11-szer ikszelt, 17-szer kikapott. Vagyis százalékosan nézve a győzelmi mutatója 39 százalék volt.

Ezzel szemben Fernando Fernández 2018. április 28. és 2018. november 3. között 20 tétmeccsen dirigálta az együttest, ezeken négyszer győzött a DVTK, háromszor ikszelt, 13-szor kikapott. A spanyol edző győzelmi mutatója 20 százalék.

Érdekes adat, hogy a tabella utolsó három helyén álló, Kisvárda, DVTK, Haladás hármas egyike sem nyert mérkőzést a legutóbbi öt bajnoki fordulóban, sőt a három csapat a lejátszott 15 meccsen csupán egy pontot szerzett (a Kisvárda a Vidi ellen). A DVTK a legutóbbi nyolc meccsén nem tudott nyerni, legutóbb éppen a Haladást verte meg augusztus 18-án. A szombathelyiek kilenc meccs óta nem nyertek az NB I-ben, és a diósgyőriekhez hasonlóan sorozatban immár hat vereségnél tartanak. Más kérdés, hogy a Kisvárdánál és a Haladásnál – ellentétben a DVTK-val – már volt edzőváltás ebben az évadban.

Ugyanakkor a DVTK-nál 2015 óta Fernando már a hetedik szakvezető Tomiszlav Szivics, Vitelki Zoltán (őt átmeneti megoldásként két alkalommal is megbízták a csapat vezetésével), Bekő Balázs, Egervári Sándor, Horváth Ferenc és Bódog Tamás után.

NB I, 2018–2019, 13. FORDULÓ
NOVEMBER 3., SZOMBATHELYSZÍN
NÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Paksi FC–Mol Vidi FC 0–4
Paks,
Városi Stadion
1269Kassai Viktor
Kisvárda–Bp. Honvéd 0–3
Kisvárda,
Várkerti Sporttelep
2685Solymosi Péter
Újpest FC–Szombathelyi Haladás 2–0
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion
2350
Karakó Ferenc
Puskás Akadémia–Diósgyőri VTK 2–1
Felcsút,
Pancho Aréna
916
Pintér Csaba
Mezőkövesd–Debreceni VSC 2–2Mezőkövesd,
Városi Stadion
2532Bognár Tamás
Ferencváros–MTK Budapest 2–0
Budapest,
Groupama Aréna
11 067
Andó-Szabó Sándor
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik