DVTK: „Ez a játékosállomány megye I-es; motiváció lassan a szurkolók részéről sincs”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.01. 06:55
Nem csupán a szurkolótábor, de a város vezetősége is elégedetlen a DVTK labdarúgócsapatának teljesítményével. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a héten találkozott a szurkolói csoportok képviselőivel, és az átláthatóság érdekében új javaslattal állt elő: a szurkolókat képviselő egyesületet, Bundesliga-mintára, tulajdonosi jogokkal kívánja felruházni. Erről a kezdeményezésről kérdeztük meg a miskolciakat a Mol Vidi elleni, egygólos vereséggel véget érő mérkőzés előtt.

Nem volt teljes egyetértés abban, hogy Kriza Ákos polgármester kezdeményezése eredményre vezethet-e. Van, aki szerint „nem lenne rossz, ha a szurkoló is beleszólhatna a dolgokba”, míg van, aki éppen az ellenkezőjét gondolja: nekik az a dolguk, hogy szurkoljanak, tiszteletben kell tartani a tulajdonos jogait.

„Túl kevés embert ismerünk abból a szurkolói közösségből, akiknek fel szeretnék ajánlani ezt a lehetőséget. Vagyis nem tudnánk, kinek a kezébe kerülne a sorsunk” – közelítette meg egy szimpatizáns kicsit másik oldalról a kérdést.

Arra a kérdésre, hogy egyébként mit gondolnak a Diósgyőr idei szerepléséről, a következő jelzők hangoztak el: gyalázat, tragédia, katasztrófa. Hiányolják az igazolásokat, a játékosállományt pedig megye I-esnek tartják. Bizakodásra sok okot nem látnak, illetve van, aki attól fél: lassan ők is elveszítik motivációjukat.

Ekkor ráadásul még nem tudták – bár sejtették –, hogy a Mol Vidi elleni meccsen a csapat elszenvedi szezonbeli ötödik vereségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik