B. Á. 2019.09.06 09:07 Frissítve: 2019.09.06 09:44

DVTK: északmacedón válogatott támadót igazoltak – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy szerződtette Mirko Ivanovszkit.

Mirko Ivanovszki visszatért Magyarországra (Fotó: dvtk.eu)

 

A 29 éves, 27-szeres északmacedón válogatott támadó számára nem lesz ismeretlen a magyar bajnokság, 2015 telén ugyanis a Fehérvár (akkor még Videoton) szerződtette. A Vidinél másfél évet töltött el – ez idő alatt 26 tétmeccsen háromszor volt eredményes –, utána a török Boluspor és a horvát Slaven Belupo következett. Legutóbb a Hajduk Split játékosa volt, innen idén nyáron, szerződése lejártával távozott.

„Tudom, hogy ilyenkor mindenki ezt szokta mondani, de tényleg nagyon boldog vagyok, hogy Diósgyőrbe tudtam szerződni – fogalmazott Mirko Ivanovszki. – Csütörtökön érkeztem meg, így egyelőre nem tudtam találkozni a csapattársaimmal és a szakmai stábbal, de nagyon várom már a közös munkát. Annyit megígérhetek, hogy száztíz százalékot fogok kiadni magamból minden tréningen és minden mérkőzésen, valamint szeretnék minél több gólt lőni, egyszóval azt akarom csinálni, ami a dolgom, és amiért leszerződtettek. Négy esztendővel ezelőtt játszottam már Diósgyőrben a Videoton játékosaként, igaz, az még nem ez a gyönyörű stadion volt, hanem a régi, bár a szurkolóknak köszönhetően annak is megvolt a hangulata. Tudom, hogy itt hétről hétre sok ezer drukker látogat ki a mérkőzésekre, és egyedülálló az atmoszféra. Remélem, ahogy egyre jobbak leszünk, úgy fog mind több és több szurkoló kilátogatni.”

Ivanovszki a 12-es mezszámot kapta a DVTK-nál, bemutatkozására már pénteken, a Kazincbarcika elleni felkészülési mérkőzésen sor kerülhet.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Joachim Adukor
(ghánai, FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolhatóként), Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC), Mirko Ivanovszki (északmacedón, Hajduk Split – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Prosser Dániel (PAFC, kölcsön után végleg), Rui Pedro (portugál, Ferencváros), Szabó Bence (Fehérvár, kölcsön után végleg), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, Debreceni VSC, szabadon igazolhatóként), Vági András (Paks, szabadon igazolhatóként), Zsolnai Richárd (Vác FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Óvári Zsolt (Balmazújváros), Ternován Patrik (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Boros Gábor, Korbély Kristóf
Kiszemeltek:
Távozók: Forgács Dávid (szabadon igazolható), Tomislav Mazalovic (horvát, NK Inter Zapresic – Horvátország, szabadon igazolható), Ivan Rados (magyar-horvát, Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Szabó Balázs (Balmazújváros), Tajti Mátyás (Zaglebie Lubin – Lengyelország), Vernes Richárd (Hapoel Kfar Szaba – Izrael, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Bárdos Bence (Szolnoki MÁV FC), Géringer Tamás (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Branko Mihajlovics (szerb, átadólistán), Ismaila Ousman (kameruni, átadólistán)
2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I R. GY.

Az MTK gólt sem kapott a Magyar Kupában, mégsem jutott döntőbe, mert a Honvéd-játékosok jobban céloztak a tizenegyespárbajban.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”