DVTK: Én motiváljam azt, aki a hobbijából él?! - Árki Gábor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 08:42
Árki Gábor, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK sportigazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában úgy fogalmazott, nem egyedül Tomiszlav Szivics a felelős a tavaszi sikertelenségért (2015-ben még nyeretlen a Diósgyőr), beszélt Julian Jenner ügynökéről, valamint elmondta azt is, nem érti, miért kellene neki motiválnia valakit, aki a hobbijából él.

„Olyan volt ez a meccs, mint a tavaszunk, szinte minden ziccerünket kihagytuk – mondta Árki Gábor a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a Honvéd elleni, szombati döntetlennel kapcsolatban. – Az eredmény elfogadható, de benne volt, hogy nyerjünk. Sorozatban játszottuk az ilyen meccseket, lehetett volna teljesen más a tavaszunk… Ha ott a lehetőség, ki kell végezni az ellenfelet. ” a Honvéd elleni, szombati döntetlennel kapcsolatban. – Az eredmény elfogadható, de benne volt, hogy nyerjünk. Sorozatban játszottuk az ilyen meccseket, lehetett volna teljesen más a tavaszunk… Ha ott a lehetőség, ki kell végezni az ellenfelet. ”

„Ősszel hihetetlen alázattal tették a feladatukat a játékosok, most ezt hiányolom. Kicsit bealudtunk, talán túlzottan is a helyén volt minden, és ez volt a baj. Itt minden feltétel adott a sikeres szerepléshez. A kevesek közé tartozunk, mert a játékosok mindent megkapnak időben. A labdarúgóknak meg lett mondva, hogy aki nem úgy áll hozzá, ahogy kell, azoktól elköszönünk. Nehogy már nekem kelljen motiválni egy olyan embert, aki a hobbijából él!”

„A két válogatott labdarúgó, Kádár Tamás és Elek Ákos távozása ennyire nem rengethette volna meg a csapatot, mert a pótlásokat a szakma kérte. Évek óta nem volt ilyen, mint most, hogy két játékost el tudtunk adni külföldre. Igaz, bele voltunk kényszerülve, mert most tudtuk értékesíteni őket.”

A sportigazgazó Tomiszlav Sziviccsel kapcsolatban elmondta, a felelősség mindig közös, nem a vezetőedző nyakába kell varrni a sikertelenséget, a játékosok is hibásak. Árki hangsúlyozta, a szerb szakember nem lett elküldve, csak nem hosszabbítottak vele szerződést. Az utódlás kérdésével most kezdtek el foglalkozni, Bekő Balázs mellett jó néhány edző passzolna a DVTK-hoz.

Árki Jennerrel kapcsolatban elmondta, eddig se szólt bele a csapat összeállításába. A sportigazgatónak inkább a holland ügynökével van problémája, aki a Nemzeti Sport Online-nak adott nyilatkozatában egoistának nevezte Szivicset.

„Hollandiából a karosszékből könnyű véleményt formálni. Jöjjön el, és nézze meg, hogy milyen teljesítményt nyújt Jenner, beszéljünk itt, így viszont ez számomra elfogadhatatlan.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik