DVTK: Egy másik meccsen befújják a 11-est - Takács P.

Vágólapra másolva!
2012.10.02. 09:30
A labdarúgó NB I 9. fordulójában a DVTK 2–0-s vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában. Takács Péter, a diósgyőriek középpályása a boon.hu-nak elmondta, vállalniuk kell a felelősséget ezért a teljesítményért, de szót ejtett a játékvezető tevékenységéről is.

„Azt hiszem, nem mondok azzal újat, hogy védekezni könnyebb, mint támadni, és úgy vélem, hogy a védekező részét jól oldottuk meg a mérkőzésnek – mondta Takács Péter. – De nem csak mi, hanem a Ferencváros is. Viszont mi pontrúgásból kaptunk egy gólt, ami azért nem öröm, mert egy ilyen játékhelyzet hárítására megvan a forgatókönyv. Tudjuk, kinek kivel kellene mennie. Most egyikünk elaludt, és a kapunkba került a labda. Persze felállhattunk volna innen, de ez nem sikerült. Arról viszont kevesebb szó esik, hogy a meccs legnagyobb helyzetét mi építettük fel."

A 22 esztendős középpályás bővebben is kifejtette, mire célzott.

„Volt egy begyakorolt akciónk, amelynek végén Tisza Tibi érkezett ziccerben a kapu elé, egy olyan helyzetben, amelyben ő nem szokott hibázni, és biztos vagyok benne, hogy most sem hibázott volna, csakhogy lerántották, így se gólt nem szereztünk, se tizenegyest nem kaptunk. Egy Siófok–Diósgyőr mérkőzésen biztos befújta volna a játékvezető a büntetőt. Most, az Üllői úton nem. Ha akkor és ott megkapjuk a tizenegyest és kiállítják a ferencvárosi játékost 0–0-s állásnál, akkor most egy másik meccsről beszélnénk. De ezt nem azért mondom, mert ezzel fel akarom menteni magunkat. Szó sincs róla. Ezt a teljesítményt is mi gyártottuk le. Amikor vége lett a mérkőzésnek, nem sokkal később már csak az járt fejemben, hogy nem építhetjük le magunkat, mert akkor az MTK elleni pénteki meccsen esélyünk sem lesz" – vélekedett a diósgyőriek játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik