DVTK: brit típusú, 15 ezres stadiont kap a klub - fotók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.07. 19:10
null
Így újulhat meg a következő években a DVTK stadionja (Forrás: <a href="http://www.boon.hu" target="_blank">boon.hu</a>)
Brit típusú, 15 ezer néző befogadására alkalmas futballstadion épül Diósgyőrben.

 

A boon.hu megyeri hírportál az önkormányzattól kapott friss látványtervek alapján lépésről lépésre mutatja be az építkezés fázisait (lásd a fenti animációt!). A beszámoló szerint az állam összesen mintegy 4.5 milliárd forintot szán a felújításra. Az új aréna 15 ezer néző befogadására lesz alkalmas, egy későbbi fejlesztés során, a sarokpontok beépítésével akár 20 ezer fősre is bővülhet a stadion, ami így UEFA C-típusú minősítést kaphat.

Az újonnan épült tribünt, a napos oldalt leszámítva gyakorlatilag minden mást lebontanak Diósgyőrben, az állóhelyeket, a klubházat, míg a pálya közvetlenül a napos oldal elé, a rekortán pedig valószínűleg az egyetemre költözik. A két kapu mögötti, egyaránt fedett lelátó egyenként 2800 férőhelyes lesz, a régi tribün helyén épülő főlelátón pedig mintegy 6 ezer néző foglalhat majd helyet.

A projekt egyik sarkalatos pontja a forgalom rendezése a stadion körül – írja a megyei oldal. A cél, hogy az autós és a gyalogos forgalom elkülönüljön egymástól a környéken, így szüntetve meg a korábbi kaotikus állapotokat a hazai mérkőzések előtt. Erről Kriza Ákos polgármester beszélt a szurkolók egy csoportjának, akiket még az előző héten fogadott a városházán. A projekt ugyanis nem csak az új lélátók építéséről szól, hanem a környékbeli terület – beleértve a parkolót, a sportligetet és egy-két környékbeli utcát – rehabilitációjáról.

A költségvetésben két részletben megjelenő állami támogatás (kétszer 1.75 milliárd forint az elkövetkező két évben) elhúzódó kivitelezést vetít előre, a hírek szerint ebben az évben már nem lesz kapavágás a stadionnál.

Az alábbi fotókon az új DVTK-stadion látványtervei láthatók, íme, ilyen lesz az új aréna! (Forrás: boon.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik