nemzetisport.hu 2015.06.20 12:46 Frissítve: 2015.07.12 16:22

DVTK: Bene Ferenc Gyirmótra távozik – hivatalos

Ahogy azt a Nemzeti Sport jelezte, vezetőedzőként Gyirmóton folytatja a pályafutását Bene Ferenc, a DVTK utánpótlásának szakmai igazgatója. A diósgyőri csapat a klub honlapján mondott köszönetet a szakembernek a munkájáért.

 

„Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, a szurkolóknak, a kollégáimnak és a klub vezetőinek, akikkel az elmúlt majd’ három évben együtt dolgozhattam – búcsúzott Bene Ferenc a dvtk.eu-n. – Fantasztikus érzés volt Magyarország egyik legnagyobb tradíciójú csapatánál dolgozni. Köszönöm a szurkolóknak, hogy budapestiként is elfogadtak, rengeteg szépet kaptam tőlük. Egy edző élete folyamatos kihívásokkal teli, az elmúlt másfél évben munkám során kicsit távolabb kerültem a pályától, és többnyire külső segítsége voltam edzőkollégáimnak. Nagyszerű embereket ismertem meg bennük, ha csak ez lenne a szempont, nagyon sokáig örömmel dolgoztam volna Diósgyőrben.”

„Talán sokan megértik, hogy hiányzik a gyakorlati edzői munka, ezért fogadtam el a Gyirmót megkeresését, vonz a kihívás és a kispad. Természetesen nem akartam senki kárára edzői pozícióhoz jutni a Diósgyőrnél, ezért igyekszem megállni a helyem, bizonyítani, és talán egyszer még visszatérhetek Miskolcra. Addig is remélem, a szép közös pillanatok megmaradnak, és nagyon sok sikerben lesz része a jövőben a DVTK-nak!”

Bene Ferenc 2012 novemberében szerződött Diósgyőrbe, ahol előbb Szentes Lázár, majd Kovac Zoltán, végül Tomiszlav Szivics stábjában látta el a másodedzői feladatokat. Ezt követően 2014 januárjában a DVTK utánpótlásának szakmai igazgatói posztját vette át, és új alapokra helyezte a képzést, aminek eredményeként a DVTK U21-es és U17-es gárdája is a felsőházi rájátszásban szerepelhetett idén tavasszal. Közben vissza-visszatért az első csapathoz, Tomiszlav Szivics eltiltása idején leült a kispadra, illetve Vitelki Zoltán munkáját is segítette tanácsaival és az ellenfelek feltérképezésével öt mérkőzésen keresztül.

2019.12.04 19:39:02

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

Két góllal nyert a másodosztályban sem vitézkedő Előre a bajnok ellen, a 18 éves Uram János nagy meccsén.

2019.12.03 16:41:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Norvégiában ellenfelek voltak – a Fradit közösen vezeti győzelemre a Boli, Nguen kettős.

2019.12.01 21:59:29

Labdarúgó NB I S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.12.01 13:23:10

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Hosszú idő után hagyta el ismét három ponttal a Fradi a Kaposvár otthonát, és most sem volt könnyű dolga.