nemzetisport.hu 2015.06.20 12:46 Frissítve: 2015.07.12 16:22

DVTK: Bene Ferenc Gyirmótra távozik – hivatalos

Ahogy azt a Nemzeti Sport jelezte, vezetőedzőként Gyirmóton folytatja a pályafutását Bene Ferenc, a DVTK utánpótlásának szakmai igazgatója. A diósgyőri csapat a klub honlapján mondott köszönetet a szakembernek a munkájáért.

 

„Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, a szurkolóknak, a kollégáimnak és a klub vezetőinek, akikkel az elmúlt majd’ három évben együtt dolgozhattam – búcsúzott Bene Ferenc a dvtk.eu-n. – Fantasztikus érzés volt Magyarország egyik legnagyobb tradíciójú csapatánál dolgozni. Köszönöm a szurkolóknak, hogy budapestiként is elfogadtak, rengeteg szépet kaptam tőlük. Egy edző élete folyamatos kihívásokkal teli, az elmúlt másfél évben munkám során kicsit távolabb kerültem a pályától, és többnyire külső segítsége voltam edzőkollégáimnak. Nagyszerű embereket ismertem meg bennük, ha csak ez lenne a szempont, nagyon sokáig örömmel dolgoztam volna Diósgyőrben.”

„Talán sokan megértik, hogy hiányzik a gyakorlati edzői munka, ezért fogadtam el a Gyirmót megkeresését, vonz a kihívás és a kispad. Természetesen nem akartam senki kárára edzői pozícióhoz jutni a Diósgyőrnél, ezért igyekszem megállni a helyem, bizonyítani, és talán egyszer még visszatérhetek Miskolcra. Addig is remélem, a szép közös pillanatok megmaradnak, és nagyon sok sikerben lesz része a jövőben a DVTK-nak!”

Bene Ferenc 2012 novemberében szerződött Diósgyőrbe, ahol előbb Szentes Lázár, majd Kovac Zoltán, végül Tomiszlav Szivics stábjában látta el a másodedzői feladatokat. Ezt követően 2014 januárjában a DVTK utánpótlásának szakmai igazgatói posztját vette át, és új alapokra helyezte a képzést, aminek eredményeként a DVTK U21-es és U17-es gárdája is a felsőházi rájátszásban szerepelhetett idén tavasszal. Közben vissza-visszatért az első csapathoz, Tomiszlav Szivics eltiltása idején leült a kispadra, illetve Vitelki Zoltán munkáját is segítette tanácsaival és az ellenfelek feltérképezésével öt mérkőzésen keresztül.

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.