HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.02.17 08:51 Frissítve: 2015.03.30 02:18

DVTK: baba-mama szoba és sörcsapok - ilyen lesz az új stadion

A DVTK labdarúgócsapatának szurkolói oldala, az amigeleken.hu is részt vett azon a hétfői egyeztetésen, amelyen a miskolci városvezetés, a diósgyőri klub ügyvezetője, a tervezők és a szurkolók beszélgettek az épülő új diósgyőri stadionról, bemutatták az engedélyezés előtt álló terveket.

Az új DVTK-stadion látványterve

 

Az amigeleken.hu összefoglalta a hétfői stadion bemutató beszélgetés legfontosabb tapasztalatait, a nyolcmilliárd forintból épülő stadion engedélyeztetésre váró terveit.

Ezekből kiderül, hogy a stadionba való bejutást a hazai oldalon 48, a vendégszektoroknál 18 beléptetőkapu szolgálja majd. A szektorok alatt büfék és illemhelyek váltják egymást. Mindegyik büfének hétméteres pultja lesz, és LCD-televíziókat helyeznek el a büféknél. A toaletteket úgy  tervezik át, hogy körbejárhatóak legyenek, így valamennyinek két kijárata lesz. Orvosi szoba, elsősegélynyújtó-helyek, baba-mama szobák, szurkolói raktár is lesz a stadionban, és sörcsapokat is elhelyeznek a lelátók szintjén.

Az Andrássy út felé néző fronton lesz a szurkolói terület. Itt kap helyet a múzeum, az ajándékbolt és a szurkolói kocsma. A kocsma úgy lesz kialakítva, hogy a pályára néz, és átjárást biztosít a látogatóknak a stadionba azokon a napokon, amikor nincs meccs. Az épület előtt lesz egy olyan közösségi tér, ahol közös meccsnézéseket lehet szervezni. Ezeken kívül lesz elegendő parkolóhely, napelemek a stadion tetején, kerékpártárolók és konferenciatermek is. A lelátók olyan kialakításúak lesznek, hogy az arénahatás maximális legyen, a hang bennmaradjon és felerősödjön. Ezt segíti elő a tető újszerű bevonata.

A tervezők a jövőben is folytatják a párbeszédet a szurkolókkal, akiktől sok javaslatot, ötletet kaptak, a drukkerekkel a jövőben is folytatódik az eszmecsere, márciusban az építkezés ütemtervét ismerhetik meg a szurkolók.

Részletes tervek (Forrás: amigeleken.hu)

 

További, részletes tervrajzot itt talál!

2019.01.22 03:49:10

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Az észt bajnokság kevésbé színvonalas, mint a magyar, itt nyilván nehezebb dolgom lesz.”

2019.01.21 10:54:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban alakult meg az első szervezett magyar szurkolói csoport, a ferencvárosi B-közép.

2019.01.20 23:33:16

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az ultra a meccs – önnön létének demonstrációja – idején érzelmi függőségben él, azt, hogy a bírót, az ellenfelet szidhatom, de a „másságokat” már nem, képtelen szétválasztani.

2019.01.20 14:31:08

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Negyedik törökországi felkészülési mérkőzésén a második vereségét szenvedte el a Ferencváros.

2019.01.19 14:05:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Sion elleni meccsen bemutatkozott a Ferencváros új igazolása, Lasa Dvali.