nemzetisport.hu 2018.01.14 17:45 Frissítve: 2018.01.15 10:21

DVTK: argentin és uruguayi próbajátékos érkezett

Egy magyar, egy argentin és egy uruguayi próbajátékossal a soraiban kezdte meg a felkészülést vasárnap a tavaszi idényre a Diósgyőr labdarúgócsapata.

A DVTK próbajátékosai (balról jobbra): Bruno Sellanes, Iago Borges és Hursán György (Fotó: dvtk.eu)

 

 

A 20 esztendős Hursán György évek óta az 1860 München utánpótláscsapataiban pallérozódik. A békéscsabai nevelésű, középpályásként és védőként bevethető sokszoros utánpótlás-válogatott játékos 2014 őszén csatlakozott a müncheni klubhoz. Hursán György sportos családból származik, nevelőapja az élvonalbeli játékvezető, Iványi Zoltán – olvasható az ifjú játékosról a dvtk.eu-n.

A 19 éves argentin Iago Borges a támadósor közepén érzi legjobban magát, ahonnan egyaránt kiszolgálhatja a társakat, ugyanakkor az ellenfél kapujára is veszélyes – mutatta be az egyik dél-amerikai próbajátékost a klub honlapja.

A szintén 19 éves Bruno Sellanes Uruguayból érkezett, ahol az ország harmadik legnépszerűbb és az egyik legjobb utánpótlás-nevelő együttesében, a Defensor Sportingban játszott. Az irányító középpályás korábban tagja volt az U15-ös válogatott keretének, később az első csapattal edzett, és hétvégente a tartalékok között szerepelt rendszeresen.

Hursánt a tervek szerint egy hétig, a két dél-amerikait két hétig teszteli a szakmai stáb. Új szerzemény az ukrán Szerhij Sesztakov és hamarosan bejelenthetik Dusan Brkovics szerződtetését is. Oláh Bálint Mezőkövesdre szerződött, Nemes Milán Siófokra tart, de úgy tudjuk, Kitl Miklós is klubot válthat. TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Szerhij Sesztakov (ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Iago Borges (argentin, Club Atlético Douglas Haig – Argentína, próbajáték), Dusan Brkovics (szerb, FC Riga – Lettország), Hursán György (1860 München – Németország, próbajáték), Bruno Sellanes (uruguayi, Defensor Sporting – Uruguay, próbajáték)
Távozók: Nemes Milán (BFC Siófok), Oláh Bálint (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.16 17:52:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Idei első felkészülési mérkőzésén a Ferencváros 16 gólt szerzett a Dunaföldvár ellen.

2018.01.15 15:46:47

Labdarúgó NB I M. G.

A mostani stadionokból és játékosokból nem sok ismerőse lesz a hosszú légióskodás után hazatérő szélsőnek.

2018.01.15 23:53:24

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Néhány afrikai származású futballista lazán értelmezi a fegyelmet.

2018.01.15 00:07:21

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt negyven évben sok Hubertus lefolyt a részeges jobbhalfok torkán, az alapvető tétel azonban nem változott (és most igyekszünk nagyon szépen fogalmazni): az alkohol intenzíven jelen van a magyar futballkultúrában.

2018.01.14 23:59:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pénz nem rúg gólt, a legjobb üzlet pedig a jó futball.