nemzetisport.hu 2017.03.29 11:21 Frissítve: 2017.03.29 11:38

DVTK: aláírt a kameruni, ma pályára léphet a Fradi ellen

A labdarúgó NB I-ben 11., utolsó előtti helyen álló Diósgyőri VTK bejelentette Patrick Mevoungou érkezését.

Patrick Mevoungou a DVTK játékosa lett (Fotó: dvtk.eu)

 

A miskolciak tájékoztatása szerint a 31 esztendős kameruni középpályás két hétig próbajátékon szerepelt a DVTK-nál, és sikerült meggyőznie Bódog Tamás vezetőedzőt és stábját. A korábban Győrben és Mezőkövesden is futballozó játékos a szerdán 19 órakor kezdődő, Ferencváros elleni Magyar Kupa-találkozón bemutatkozhat új klubjában.

„Patrick Mevoungou az elmúlt két hétben mutatott teljesítményével meggyőzte a Bódog Tamás vezette szakmai stábot arról, hogy erősítést jelent a DVTK számára – idézi a dvtk.eu Benczés Miklós sportigazgatót. – Nem volt ismeretlen számunkra a tudása, hiszen korábban már Győrben és Mezőkövesden is bizonyított. Ma délelőtt a versenyengedélye is elkészült, már csak vezetőedzőnkön múlik, hogy pályára lép-e vagy sem. Kedd délután elutazott a csapattal Budapestre.”

„Korábban is ismertem a DVTK-t, és közelebbről megismerve a klubot tetszik, amit láttam – mondta Patrick Mevoungou. – Jó lehetőség és nagy kihívás számomra, hogy itt lehetek. Biztosan nagy harc lesz a csapatba kerülésért, de én be szeretném bizonyítani, hogy nem véletlenül igazolt le a klub, és segíteni szeretném a csapatot.”

Mint ismert, Mevoungou február elején távozott Mezőkövesdről, így szabadon igazolható játékosként írt alá a DVTK-hoz. A védekező középpályás korábban az osztrák Bundesligában összesen negyven találkozón lépett pályára a Sturm Graz és az Admira Wacker színeiben. 2013-ban egy szezonra igazolt Győrbe, ahol ezüstérmet szerzett az NB I-ben, majd két évvel később a Mezőkövesdhez került, ahol 12 bajnokin és egy MK-meccsen játszott.

2020.01.17 23:11:41

Labdarúgó NB I S. T. J.

2020.01.15 21:09:27

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A játékostapasztalat már nem segíthet.

2020.01.15 14:26:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Több lehetőség adódott a német másodosztály listavezetője, a Bielefeld előtt, de gól nélküli döntetlen lett a vége.

2020.01.15 09:54:17

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Az utóbbi időben már a játék öröme is kiveszett belőlem” – a védő beszélt megpróbáltatásairól.