nemzetisport.hu 2015.07.03 00:00 Frissítve: 2015.07.03 08:29

DVTK: a Videoton korábbi védőjével erősítettek – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Tamás Márkot, a Puskás Akadémia védőjét.

Tamás Márk a DVTK-ban folytatja pályafutását (Fotó: dvtk.eu)

 

A 21 éves játékos klubváltása napok óta a levegőben lógott, hiszen június 30-án lejárt a szerződése a felcsúti csapatnál. Volt rá esély, hogy már az orosz másodosztályú Gazovik Orenburg elleni felkészülési mérkőzésen is pályára lép a DVTK-ban, ám kisebb technikai akadályokba ütközött, így csak csütörtökön csatlakozhatott a Bükben edzőtáborozó kerethez.

 
Az átigazolási piac legfrissebb, magyar vonatkozású híreit itt olvashatja!
Az NB I-es átigazolási híreket csapatonként bontásban itt találja!

„Az első, Diósgyőrben lejátszott mérkőzésem után azonnal megfogott a stadion hangulata. A fejlődésem szempontjából nagyon jól választottam. Remélem, számomra is megadatik hamarosan, hogy hazai játékosként lépjek pályára a diósgyőri közönség előtt. Szeretném magam beverekedni a kezdőcsapatba, később pedig szeretnék stabil kezdőként játszani hétről hétre. A csapattársak közül Bacsa Patrikot a korosztályos válogatottakból már jól ismerem, a többieket annyira még nem, de erre is jó most ez az edzőtábor, hogy jobban megismerjük egymást” – mondta Tamás Márk a dvtk.eu-nak.

A Videotonban nevelkedett Tamás a székesfehérvári együttesben bajnoki mérkőzésen nem, csak a Ligakupában lépett pályára, majd 2013 nyarán a Puskás Akadémiához szerződött. A felcsúti csapatban 38 élvonalbeli meccsen jutott szóhoz, ebből 35-ször kezdőként, gólt nem szerzett.

„Fiatal, tehetséges utánpótlás-válogatott védőt sikerült igazolnunk. Kora ellenére viszonylag sok első osztályú mérkőzésen játszott. Ballábas, ami a mai magyar játékospiacon rendkívül ritka. Nagy előnye, hogy több pozícióban is szerepeltethető. A hozzáállása és a mentalitása is közrejátszott abban, hogy átigazoltuk. Rajtunk kívül más patinás kluboktól is kapott ajánlatot, de nagyon hamar meg tudtunk egyezni, hiszen ő is mindenféleképpen nálunk szerette volna folytatni pályafutását” – hangoztatta Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója.

Azt nem tudni, hogy Tamás mennyi időre kötelezte el magát Diósgyőrben.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL 

Érkezők: Halmai Ramon (MTK), Lipták Zoltán (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Tamás Márk (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Szabó Balázs (érdeklődnek iránta: Sopron – kölcsön után végleg), Nikházi Márk (Dunaújváros)

Az utánpótlásból felkerültek: Balogh Alex, Boros Gábor, Bősz Levente, Csicsvári Milán, Egyed Balázs, Icsó Zsolt, Nemes Milán, Timkó István

Kiszemeltek: Kitl Miklós (KTE), Könyves Norbert (Paks), Szalai Vilmos (Mezőkövesd)
Távozók: Csirszki Martin (szolnoki kölcsön után szabadon igazolható), Gosztonyi András (Haladás, szabadon igazolhatóként), Julian Jenner (holland, Notts County ? – Anglia, szabadon igazolható), Milos Krsztics (szerb, szabadon igazolható), Lazar Marjanovics (szerb, szabadon igazolható), William Rocha Alves (brazil, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Szalai Vilmos (Mezőkövesd)
Távozhatnak: Bori Gábor (érdeklődnek iránta: Vasas – kölcsön után végleg), Szabó Balázs (érdeklődnek iránta: Sopron – kölcsön után végleg)
2019.06.22 19:56:33

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Méltóképpen emlékeztünk meg édesapámról. Szép délután, csodás hangulat, örültem, hogy ilyen sokan kijöttek a stadionba.”

2019.06.22 16:11:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Huszti Szabolcs tizenegyesből talált be, ám Bernard Berisha a második félidőben fordított.

2019.06.21 19:49:05

Labdarúgó NB I S. TÓTH JÁNOS

Nyíri Zoltán szerint a következő lépés a sikeres nemzetközi szereplés.

2019.06.20 10:39:05

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Mendelényi Dániel társtulajdonos már edzeni is Honvéd-mezben jár…

2019.06.19 08:30:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A szlovén bajnokságban a negyedik helyig jutó Muránál sokkal jobbak voltak a zöld-fehérek.