DVTK: a szombati lehet az utolsó NB I-es bajnoki a stadionban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.20. 11:18
A boon.hu beszámolója szerint péntekig kiderülhet, hogy a DVSC elleni szombati bajnoki lesz-e az utolsó, amelyet a DVTK az NB I-ben a jelenlegi stadionjában játszik.

„A diósgyőri stadion rekonstrukciójának startjáról korábban sok dátum látott napvilágot (...), ám a hivatalosan nem létező, de a szóbeliség szintjén az érintettekhez eljuttatott ütemterv alapján elméletileg ezen a héten szombaton, vagyis szeptember 24-én játszhatja a mostani létesítményben az utolsó bajnokiját a Diósgyőr a Debreceni VSC ellen, mielőtt elkezdődne a teljesen új stadion építése” – írja a boon.hu.„A diósgyőri stadion rekonstrukciójának startjáról korábban sok dátum látott napvilágot (...), ám a hivatalosan nem létező, de a szóbeliség szintjén az érintettekhez eljuttatott ütemterv alapján elméletileg ezen a héten szombaton, vagyis szeptember 24-én játszhatja a mostani létesítményben az utolsó bajnokiját a Diósgyőr a Debreceni VSC ellen, mielőtt elkezdődne a teljesen új stadion építése” – írja a boon.hu.

Az együttes új stadionjáról az elmúlt hetekben nem érkezett hír, legutóbb arról számoltak be, hogy egyetlen érvényes ajánlat érkezett a stadionrekonstrukcióra, és vele egyeztetnek. A boon.hu beszámolója szerint az is lehetséges, hogy a héten szerződést köthet a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. az egyetlen érvényes pályázatot benyújtó céggel, és ha ez megtörténik, akkor már a szombati meccs előtt ismert lehet az utolsó meccs dátuma, és a cég vezetői dönthetnek arról, hogy októberben játszhat-e még a csapat a pályáján. A lap úgy tudja, hogy a Videoton (október 15.) és a Ferencváros (október 29.) elleni meccset még a jelenlegi pályáján játszaná a csapat.

A lap beszámolója szerint a DVTK Mezőkövesden rendezné hazai összecsapásait, és ezt megerősítette Bocsi Anna, a másik megyei élvonalbeli gárdát, a kövesdieket működtető Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója is.

„Igen, fogadjuk a DVTK-t, a konkrét megállapodásig azonban még nem jutottunk el – mondta a boon.hu-nak a matyóvárosiak gazdasági ügyekért felelős vezetője. – Néhány találkozónk ugyanis ütközik, s az teljesen nyilvánvaló, hogy stadionunk egy napon nem adhat otthont két élvonalbeli összecsapásnak. Abban maradtunk, hogy a diósgyőri vezetők felveszik a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó-szövetséggel és tisztázzák, hogy azokat a szombati meccseiket, amikor mi is hazai környezetben szerepelünk, áttehetik-e vasárnapra. A DVTK és az MLSZ egyeztetését követően folytatjuk a saját megbeszélésünket, amelyen már igyekszünk a részletkérdésekre is pontot tenni.”

Amennyiben a DVTK október elejétől nem használhatja a DVTK-stadiont, akkor két forduló ütközésében kell eljárnia, ugyanis október 29-én a Diósgyőr–Ferencváros és a Mezőkövesd–MTK meccsek kezdődnek egy időben, november 19-én pedig a Diósgyőr–Haladás és a Mezőkövesd–Videoton összecsapások.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik