DVTK: a görög első osztályból érkezett csatár – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 14:12
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a korábban a holland és a görög élvonalban is megforduló csatárt, Nikolaosz Joannidiszt.

Nikolaosz Joannidisz Németországban született, de már Görögországban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. Felnőttként az Olympiakosz Pireusz többször is kölcsönadta, játszott a Hansa Rostock színeiben a német harmadosztályban, a holland élvonalban a PEC Zwollében, majd a Borussia Dortmund második csapatában is.Nikolaosz Joannidisz Németországban született, de már Görögországban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. Felnőttként az Olympiakosz Pireusz többször is kölcsönadta, játszott a Hansa Rostock színeiben a német harmadosztályban, a holland élvonalban a PEC Zwollében, majd a Borussia Dortmund második csapatában is.

2016 januárjában visszatért az Olympiakoszhoz, de nem maradt sokáig, a szintén görög élvonalbeli Aszterasz Tripolisz szerződtette. Az Aszteraszban másfél év alatt összesen 44 meccsen nyolc gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki.

A jelenleg 23 éves csatár többszörös görög utánpótlás-válogatott: játszott az U17-es és az U18-as csapatban is, majd 10 meccsen három gólt lőtt az U19-esek között, és 11 meccsen hétszer betalált az U21-esek között is.

„Nikolaosz Joannidisz fiatal, görög támadó, aki többek között Németországban, a Borussia Dortmundnál nevelkedett – mondta Bódog Tamás a diósgyőri klubhonlapnak. – Mivel tudom, hogy Dortmundban is ugyanazt a filozófiát próbálták megvalósítani, mint amit mi is szeretnénk, ez volt az egyik döntő tényező az átigazolása előtt. Személyében olyan csatár érkezik hozzánk, aki azokat a játékelemeket, amiket mi kérünk, már ismeri, a korábbi tapasztalatai alapján újra fel tudja frissíteni, és biztos vagyok abban, hogy nagy hasznunkra lesz.”

„Örülök, hogy itt lehetek – idézi Nikolaosz Joannidiszt a dvtk.eu. – Amikor Bódog Tamással beszéltem, úgy tűnt, hogy nagyon bíznak bennem és azt mondták, engem szeretnének a csapatba. Ekkor egyeztettem a családommal és a menedzseremmel, majd úgy döntöttünk, hogy ez jó lehetőség lenne számomra. Szeretnék keményen dolgozni, fejlődni, és segíteni a csapatnak a céljaink elérésében. Az én célom az, hogy sok gólt szerezzek, és a lehető legelőkelőbb helyen végezzünk a tabellán. A legjobbat akarom kihozni magamból. Nagyszerű dolog a szurkolókat a pálya mellett tudni, és érezni, hogy támogatják a csapatot minden mérkőzésen. Láttam, hogy Diósgyőrben ez hétről-hétre így van. Még egyszer mondom, nagyon örülök, hogy itt lehetek.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Forgács Dávid(Ancona – Olaszország), Nikolaosz Joannidisz (görög, Aszterasz Tripolisz – Görögország, szabadon igazolhatóként), Makrai Gábor(Puskás Akadémia, kölcsön után végleg),Óvári Zsolt(Puskás Akadémia),Tóth Barnabás(Vác)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:Bacsa Patrik(Kisvárda),Oláh Bálint (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:Tucsa Róbert
Kiszemeltek:Kondor Kristóf(Videoton II, próbajáték),Pekár László(Puskás Akadémia),Danijel Petkovics(montenegrói, MTK),Zwick Noah(Karlsruhe – Németország, próbajáték)
Távozók:Georges Griffiths(elefántcsontparti, szabadon igazolható),Patrick Mevoungou(kameruni, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: Boros Gábor(Kazincbarcika),Lőrincz Patrik(Kazincbarcika),Mahalek Marcell(Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Novothny Soma(Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Murtaz Dausvili(grúz),Vitalijs Jagodinskis(lett),Nemes Milán(ZTE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik