nemzetisport.hu 2017.07.06 14:12 Frissítve: 2017.07.07 12:01

DVTK: a görög első osztályból érkezett csatár – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a korábban a holland és a görög élvonalban is megforduló csatárt, Nikolaosz Joannidiszt.

 

Nikolaosz Joannidisz Németországban született, de már Görögországban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival. Felnőttként az Olympiakosz Pireusz többször is kölcsönadta, játszott a Hansa Rostock színeiben a német harmadosztályban, a holland élvonalban a PEC Zwollében, majd a Borussia Dortmund második csapatában is.

2016 januárjában visszatért az Olympiakoszhoz, de nem maradt sokáig, a szintén görög élvonalbeli Aszterasz Tripolisz szerződtette. Az Aszteraszban másfél év alatt összesen 44 meccsen nyolc gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki.

A jelenleg 23 éves csatár többszörös görög utánpótlás-válogatott: játszott az U17-es és az U18-as csapatban is, majd 10 meccsen három gólt lőtt az U19-esek között, és 11 meccsen hétszer betalált az U21-esek között is.

„Nikolaosz Joannidisz fiatal, görög támadó, aki többek között Németországban, a Borussia Dortmundnál nevelkedett – mondta Bódog Tamás a diósgyőri klubhonlapnak. – Mivel tudom, hogy Dortmundban is ugyanazt a filozófiát próbálták megvalósítani, mint amit mi is szeretnénk, ez volt az egyik döntő tényező az átigazolása előtt. Személyében olyan csatár érkezik hozzánk, aki azokat a játékelemeket, amiket mi kérünk, már ismeri, a korábbi tapasztalatai alapján újra fel tudja frissíteni, és biztos vagyok abban, hogy nagy hasznunkra lesz.”

„Örülök, hogy itt lehetek – idézi Nikolaosz Joannidiszt a dvtk.eu. – Amikor Bódog Tamással beszéltem, úgy tűnt, hogy nagyon bíznak bennem és azt mondták, engem szeretnének a csapatba. Ekkor egyeztettem a családommal és a menedzseremmel, majd úgy döntöttünk, hogy ez jó lehetőség lenne számomra. Szeretnék keményen dolgozni, fejlődni, és segíteni a csapatnak a céljaink elérésében. Az én célom az, hogy sok gólt szerezzek, és a lehető legelőkelőbb helyen végezzünk a tabellán. A legjobbat akarom kihozni magamból. Nagyszerű dolog a szurkolókat a pálya mellett tudni, és érezni, hogy támogatják a csapatot minden mérkőzésen. Láttam, hogy Diósgyőrben ez hétről-hétre így van. Még egyszer mondom, nagyon örülök, hogy itt lehetek.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: 
Forgács Dávid (Ancona – Olaszország), Nikolaosz Joannidisz (görög, Aszterasz Tripolisz – Görögország, szabadon igazolhatóként), Makrai Gábor (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg), Óvári Zsolt (Puskás Akadémia), Tóth Barnabás (Vác)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Bacsa Patrik (Kisvárda), Oláh Bálint (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Tucsa Róbert
Kiszemeltek: Kondor Kristóf (Videoton II, próbajáték), Pekár László (Puskás Akadémia), Danijel Petkovics (montenegrói, MTK), Zwick Noah (Karlsruhe – Németország, próbajáték)
Távozók: Georges Griffiths (elefántcsontparti, szabadon igazolható), Patrick Mevoungou (kameruni, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: Boros Gábor (Kazincbarcika), Lőrincz Patrik (Kazincbarcika), Mahalek Marcell (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Murtaz Dausvili (grúz), Vitalijs Jagodinskis (lett), Nemes Milán (ZTE)

2020.06.03 13:45:27

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A Mezőkövesd egyszer egyenlített, másodszor már nem volt válasza • El-selejtezőben indulhatnak a kispestiek.

2020.06.02 21:12:49

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Oda lehet érni itthonról a csúcsra magyar futballedzőként.

2020.06.02 15:42:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A góllövőlista vezetője 9-es osztályzatot kapott. Az NS szerint Iványi Zoltán tévedett Diósgyőrben.

2020.06.01 21:21:35

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Többször is egy fatörzs mögött megbújva toporgott…