DVTK: a célokról, Mr. X-ről, a stadionról és a sörről is szó esett az ankéton

Vágólapra másolva!
2012.03.02. 09:28
Címkék
A DVTK labdarúgócsapata tegnap szurkolói ankétot tartott, amelyen Benczés Miklós vezetőedző, Szentes Lázár szakmai igazgató, Körmöndi Zoltán marketingigazgató, valamint a négy új igazolás, Bernardo Frizoni, Youssef Sekour, Vági András és a spanyol Fernando találkozott a drukkerekkel.

A dvtk.eu tudósításából kiderül, a tegnapi szurkoló ankéton a játékosok elmondták, hogy elsősorban a DVTK kihívást jelentő céljai miatt választották a Diósgyőrt, bár, mint kiderült, Vági Andrásnak élnek Miskolcon rokonai, így ő pontosan tudta, mire számíthat. Fernando pedig José Luque és Francisco Gallardo véleményét kérte ki a szerződése aláírása előtt.

Az első benyomásaik kapcsán Sekour fogalmazta meg, számára az volt a legérdekesebb, hogy a szurkolók hátrányban is buzdították a csapatot és a mérkőzés végén a vereség ellenére is kihívták őket pacsizni. Úgyszintén a francia-marokkói játékos és Fernando hívta fel egy fiatal kérdező figyelmét arra, hogy a tizenéves kor elején még legalább olyan fontos a tanulás, mint a futball. Újabb szurkolói kérdésre derült ki, hogy Bernardo Frizoni két honfitársa, Ronaldo és Ronaldinho játékát tartotta, illetve tartja nagyra.

Benczés Miklós vezetőedző a szakmai jellegű kérdésekre válaszolt. Ezekből kiderült, hogy posztra igazolt a DVTK, mert ősszel nem volt versenyhelyzet, különösen a balhátvéd és a védekező középpályás pozíciójáért. Fernandóról elmondta, a felkészülési időszakban kereste, hol tud a legjobb teljesítményt nyújtani. Úgy tűnik, mostanra megtalálta a játékos posztját a középpálya közepén, ahonnan fel tud érni a kapu elé és kamatoztathatja a gólérzékenységét. Ugyanakkor a DVTK vezetőedzője bízik benne, a spanyol megcsillantja azt az erényét is, hogy kitűnően tudja mozgatni a csapattársakat.

Szentes Lázár mindenekelőtt köszönetet mondott a szurkolóknak, hogy nagy számban jelentek meg az ankéton, miként nagy számban vásárolták a bérleteket is. Úgyszintén megköszönte az őszi telt házas mérkőzéseket és a várható kecskeméti inváziót is. A sajtó által Mr. X-nek keresztelt labdarúgóról elmondta, november óta állt vele tárgyalásban, de végül nem sikerült megegyezni. Persze a neve most sem derült ki. Egyébként százas nagyságrendben térképezett fel játékosokat, akik közül a mellette ülő négy új futballista esetében konszenzus alakult ki közte, Dudás Hunor ügyvezető és Benczés Miklós szakvezető között.

Szentes Lázár válaszolt a stadiont érintő kérdésekre is: csak állami szerepvállalással lehet szó a diósgyőri stadion felújításáról, de jelen pillanatban ígéret sincs egy új arénára. A centerpálya gyepének cseréje, felújítása 50-60 millió forintba kerülne, ez is csak pénzkérdés.

Az utánpótlás kapcsán Szentes Lázár arról számolt be, hogy a már megkötött együttműködési szerződések számának gyarapításán dolgozik. Diósgyőrben elitképzést tervez, ahová az egész megyéből, sőt a későbbiekben a Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből gyűjtik össze a legtehetségesebb fiatalokat. Jól halad a munka, azonban jelen állás szerint Mezőkövesd, Putnok és Tiszaújváros nem lesz a DVTK partnere, mert előbbi kettő Felcsútnak, míg a harmadik Debrecennek neveli a tehetségeket.

Körmöndi Zoltán többek közt a DVTK-sörről kapott kérdést. Elmondta, hogy a Diósgyőr–Videoton Ligakupa-mérkőzésen már azt csapoltak a stadionban.

Miután letelt a kérdésekre szánt idő, a szurkolók a játékosokkal közös képeket készítettek, amelyeket azok a helyszínen dedikáltak is.

A DVTK vasárnap a Kecskemét vendégeként kezdi meg a tavaszi szezont..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik