DVTK: 15 ezres új stadion, az MVSC pálya az ideiglenes otthon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 11:57
null
Az új DVTK-stadion első látványterve (Fotók: bmsk.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK az MVSC pályáján játssza hazai mérkőzéseit a következő idényben, amíg a diósgyőri stadion rekonstrukciója zajlik – hangzott el a klub sajtótájékoztatóján.

„Tartjuk az ütemtervet, és az MMJV mai közgyűlési ülésén hozott döntés értelmében a DVTK Akadémia is Diósgyőrben épül meg – idézi a DVTK Twitter-oldala Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét. – Háromszáz milliós tőkeemelés történt ennek érdekében, így összességében hat és fél milliárd forintos beruházásra kerül sor. Szigorú időrend készült annak érdekében, hogy az építkezés idején is Miskolcon legyenek a meccsek. Az MVSC pálya ötezer nézőt befogadó stadion lesz világítással, eredményjelzővel, itt játssza a DVTK a hazai meccseit a következő szezonban.”

„Letisztult és funkcionális stadion épül. A koncepciótervet október tizennyolcadikáig kell elfogadni, az engedélyezés decemberre várható. A kivitelezés a szezon vége után azonnal elindul, az átadás két év múlva lesz. A diósgyőri munkák kezdetével együtt elkezdődik az MVSC-pálya fejlesztése.”

„Nagy sportszakmai tervei vannak a DVTK-nak, ehhez kell az infrastrukturális háttér is – mondta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezető igazgatója. – A tervezés során figyelembe vették a DVTK és a szurkolók szempontjait és észrevételeit is.”

Vígh László, stadionfejlesztésért felelős miniszteri biztos az elhangzottakhoz hozzátette, másfél éve zajlik a diósgyőri stadion építésének előkészítése, a létesítmény 15 ezer néző befogadására lesz képes.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik