DVSC: Varga József kölcsönben a Middlesbrough-é - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.24. 17:02
null
A középpályás csak ideiglenesen térhet vissza Debrecenbe (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
A Nemzeti Sport információja szerint a magyar válogatott Varga Józsefet egy évre – plusz opciós joggal – kölcsönveszi az angol labdarúgó-másodosztályban (Championship) szereplő Middlesbrough. Értesüléseinket késő délután a debreceniek hivatalos honlapja is megerősítette, amely hozzátette, összesen 950 ezer eurót kaphat a Loki a futballistáért, ha az angolok végleg megveszik.

 

 

A tavaszi szezont a német élvonalból végül kieső Greuther Fürthnél töltő debreceni középpályás július 1-jétől tartozik majd a Boro kötelékéhez. A DVSC hivatalos honlapjának közlése szerint a Middlesbrough-nak opciós joga lesz végleg megvenni Vargát, akiért 950 ezer eurót kaphat a Loki.

A 21-szeres válogatott Varga József tavasszal hat Bundesliga-meccsen lépett pályára a Fürth színeiben, gólt nem szerzett. A 25 éves játékos már korábban is hangoztatta, hogy külföldön szeretné folytatni a pályafutását. Június elején az osztrák Rapid Wien érdeklődéséről lehetett hallani, ám végül a felek nem jutottak egyezségre.

A Middlesbrough a 16. helyen végzett a Championship 2012–2013-as kiírásában, így elkerülte a kiesést, ám a feljutásért vívott harcba sem tudott beleszólni. Az 1876-ban alapított Boro a közel 35 ezer fő befogadására alkalmas Riverside Stadionban játssza a meccseit, a klub legnagyobb nemzetközi sikere egy elbukott UEFA-kupa-finálé 2006-ból. 1997-ben FA-kupa-döntőt játszott a csapat, 2004-ben pedig Ligakupát nyert.

Nemzetközi csapat a Boro, hiszen jelenleg van többek között argentin, svájci, holland, marokkói, gambiai, belga, ausztrál és trinidadi futballistája, és már magyar is.

VARGA: HÍZELGŐ, HOGY TONY MOWBRAY KÉRÉSÉRE SZERZŐDTETNEK

„Vasárnap este érkeztem Angliába, hétfő délelőtt estem túl az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton. Ismertem már a helyet, néhány hete jártam kint, akkor az edzővel is hosszan beszélgettünk. Azon túl, hogy a Middlesbrough híres és nagy klub, az is hízelgő, hogy Tony Mowbray kérésére szerződtet az egyesület. A szakvezető több országban körülnézett, erre a posztra keresett játékost, és elárulta: elsősorban engem akart. Az is vonzó, hogy a csapat kimondottan a feljutást vette célba. Remélem, Angliában a szerencse is mellém szegődik, mert az azért hiányzott a rövid németországi légióskodás idején... De nem nézek hátra, az motivál, hogy abban az országban futballozhatok, ahova minden labdarúgó vágyik. Egy évem van, hogy megmutassam, megállom a helyem a Championshipben, mert természetesen szeretném kiharcolni, hogy hosszútávon számoljon velem a Middlesbrough. Kedden csatlakozom az együtteshez, két tréning lesz. Egyelőre az edzőközpontban készülünk, július 8-án utazunk Portugáliába" – olvasható Varga József nyilatkozata az F-Group menedzseriroda közleményében.

„Mindig is azt mondtam, hogy Varga Józsefnek az angol és a német labdarúgás passzol leginkább a stílusához. Az előző szezonban belekóstolhatott a Bundesliga futballjába, és nem is okozott csalódást Németországban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Middlesbrough – többek között – a Fürthnél mutatott teljesítménye láttán igazolta át. Az angol csapat már januárban érdeklődött iránta, mindvégig figyelte őt. Tony Mowbray – aki Gera Zoltánnak is volt edzője – ragaszkodott a szerződtetéséhez, többször látta futballozni. Ő nem tipikus brit menedzser, szereti az olyan játékosokat, mint amilyen Józsi. Fontos neki, hogy a középpályása agresszív s gyors legyen, de a labdaügyes futballistákat favorizálja. Varga József kölcsönben kerül a klubhoz, ugyanakkor a Middlesbrough-nak opciója van a végleges megvásárlására" – mondta a Varga ügyeit intéző Filipovics Vladan.

 

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Balajti Ádám (MTK Budapest, kölcsönből vissza?), Horváth Zoltán (Egri FC), Huszák Tamás (FC Tatabánya – kölcsönből vissza?), Oláh Gergő (FC Tatabánya – kölcsönből vissza?), Eugene Salami (nigériai, KTE-Phoenix Mecano, kölcsönből vissza?), Varga József (Greuther Fürth – Németország, kölcsönből vissza), Vinicius Galvao (Csákvári TK – kölcsönből vissza?), Zsidai László (MTK Budapest)
Távozik/távozhat:Adamo Coulibaly (francia, ?), Luis Ramos (hondurasi, FC Chateauroux – Franciaország), Dajan Simac (horvát, ?), Varga József (Middlesbrough – Anglia, kölcsönbe)
Kiszemeltek: Alekszandar Trninics (szerb, Csukaricski – Szerbia), Andrej Causic (horvát, Pécsi MFC), Matic Marusko (szlovén, ND Mura – Szlovénia), Vadnai Dániel (MTK Budapest)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik