DVSC: Svájcból érkezik az elnök által emlegetett középcsatár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 15:23
Égetően szüksége van a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-nek egy gólerős támadóra, nem lenne meglepetés, ha a klub még a héten bejelentené a svájci-bosnyák Haris Tabakovic átigazolását.

Szombaton a DVSC 1–1-es döntetlent játszott Pakson, így nincs már pont nélküli csapat az NB I-ben. A Loki vezetődzője, Herczeg András a találkozó után elmondta, örül annak, hogy hat debreceni kötődésű labdarúgó szerepelt a kezdő tizenegyben, ugyanakkor a szakember abból sem csinált titkot, hogy csatárposzton a keret mindenképpen erősítésre szorul. Nehezen tudnánk vitatkozni a 61 esztendős szakemberrel, legfeljebb annyit tennénk hozzá a mondandójához, hogy csatárposzton is erősítésre szorul... Ezt az írást azonban mégsem arra hegyeznénk ki, miért kellene mondjuk balhátvédet, esetleg labdaszerzésben jártas középpályást igazolni, hanem hogy miért van szükség egy tipikus középcsatárra.

Az minden túlzás nélkül állítható, hogy a DVSC jelenlegi kerete semmivel sem erősebb (sőt!), mint volt az előző idényben, márpedig akkor is a kiesés elkerüléséért küzdött – sikerrel. A mezőkövesdi kölcsönjátékból visszatérő Sós Bencével ugyan tehetséges, sokra hivatott szélsővel erősödött az állomány, ám nehezen tudnánk a keretből megnevezni olyan, a kapu előtt otthonosan mozgó támadót, aki nyolc-tíz gólt szerezhet a bajnokságban. A Nyíregyházáról középcsatárnak visszahozott Takács Tamás már az első fordulóban, a Mezőkövesd elleni összecsapás elején megsérült (a 19. percben le kellett cserélni, és kérdéses, mikor térhet vissza), így Sopronban Könyves Norbert, Pakson pedig Holman Dávid játszott előretolva – mondanunk sem kell, egyikük sem abban a szerepkörben képes a legjobb teljesítményre. Debrecenben korábban olyan remek labdarúgók szerepeltek középcsatárként, mint Nicolae Ilea, Kerekes Zsombor vagy Adamo Coulibaly, persze mi is tisztában vagyunk vele, hasonló képességű futballistát jelenlegi helyzetében nem képes megszerezni a klub.

Szombaton Szima Gábor elnök azt mondta a haon.hu-nak, hogy a jövő héten középcsatárt igazol a Loki. A játékos már megérkezett Debrecenbe, jelenleg az orvosi vizsgálatok zajlanak, s arra is következtetni engedett, hogy az új igazolás külföldről érkezik.

Lapunk úgy tudja, az illető Haris Tabakovic, aki az előző héten érkezett Debrecenbe, és júniusban, a svájci bajnokság záró fordulójában a Grasshoppers színeiben csereként pályára lépett a Sion ellen 1–1-re végződő bajnokin.

Hogy mit érdemes tudni róla?

Huszonhárom esztendős, svájci és bosnyák állampolgársága is van, és az előző idényben 19 bajnokin jutott szóhoz, gólt nem szerzett. A 194 centiméter magas középcsatár a 2012–2013-as idényben a Young Boys csapatában mutatkozott be a svájci bajnokság első osztályában (két szezon alatt összesen tizenegy meccsen kapott szerepet), később volt a második vonalban szereplő Wil labdarúgója (huszonnégy meccsen tizenegyszer talált be), majd a Grasshoppershez igazolt, amelynek színeiben negyvenöt mérkőzésen három gólt szerzett, ráadásul Svájc U18-as, U19-es és U21-es válogatottjában is többször pályára lépett. Előélete ugyan nem azt mutatja, hogy ipari mennyiségben termeli a gólokat, ám gyanítható, ha valóban átigazolja a Loki, rosszabbul biztosan nem jár, mint, mondjuk, a télen a dél-koreai Szuk Hjun Dzsun vagy a bosnyák Haris Handzic megszerzésével.

Főleg akkor, ha Tabakovic valóban ért a góllövéshez.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL

Érkezők:
Bényei Balázs (Békéscsaba), Nagy Sándor (ukrajnai, Gyirmót FC Győr), Novota János (szlovákiai, Rapid Wien – Ausztria), Tisza Tibor (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Balogh Krisztián (Balmazújváros), Kinyik Ákos (Budaörs), Kuti Krisztián (Cigánd), Sós Bence (Mezőkövesd), Takács Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Varga Kevin (Cigánd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Adorján Krisztián (Novara – Olaszország), Bognár István (Ferencváros), Iszlai Bence (Haladás), Antonio Mrsic (horvát, Bnei Jehuda – Izrael), Haris Tabakovic (svájci-bosnyák, szabadon igazolható, legutóbb Grasshoppers – Svájc), Miha Vidmar (szlovén, NK Radomlje – Szlovénia, szabadon igazolhatóként)
Távozók: Berdó Péter (Szolnoki MÁV, kölcsön után végleg), Dusan Brkovics (szerb, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Beitar Jeruzsálem – Izrael), Frank Feltscher (venezuelai), Haris Handzic (bosnyák, HSK Zrinjski Mostar – Bosznia-Hercegovina), Ivan Kelava (horvát, CSM Politehnica Iasi – Románia), Nagy Zoltán, Verpecz István (Paks, szabadon igazolhatóként )
Kölcsönbe távozók: Bokros Tibor (Balmazújváros, ismét kölcsönbe), Kerekes Krisztián (Budafok), Virág Ákos (Ceglédi VSE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics
(szerb, Puskás Akadémia), Osváth Attila (Vasas, onnan Puskás Akadémia), Szuk Hjun Dzsun (dél-koreai, FC Porto – Portugália)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ognjen Djelmic (bosnyák), Derick Ogbu Chuka (nigériai)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik