DVSC: nincs ultimátum Pontesnek, bíznak az eredményesebb szereplésben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.19. 09:28
Róka Géza, a DVSC cégvezetője a klub hivatalos honlapján cáfolta, hogy bármilyen ultimátumot adtak volna Leonel Pontes vezetőedzőnek, ahogy azt is, hogy 261 millió forintot kellene fizetni a portugál szakembernek menesztése esetén. Utóbbiról egyelőre nincs is szó, bíznak benne, hogy a csapat eredményesebb lesz a folytatásban.

„Szeretnénk leszögezni, hogy a DVSC az elmúlt tizenöt esztendőben egyetlen edzőnek, így Leonel Pontesnek sem adott ultimátumot a csapat szereplésével kapcsolatban” – idézi Róka Gézát a dvsc.hu, hozzátéve, hogy a portugál szakember szerződésében nem szerepel semmilyen lelépési pénz. Róka Gézát a dvsc.hu, hozzátéve, hogy a portugál szakember szerződésében nem szerepel semmilyen lelépési pénz.

„A munkatörvénykönyv azonban rendelkezik arról, hogy határozott idejű szerződés felbontása esetén – amennyiben szerződésszegés nem áll fent a munkavállaló részéről – milyen összeget kell fizetni a munkáltatónak, ám ez töredéke a médiában megjelent 261 millió forintnak. A DVSC vezetősége a jövőben is minden segítséget megad Leonel Pontes munkájához. Bízunk benne, hogy a következő mérkőzéseken a csapat eredményesebben szerepel.”

Pontes 2016 augusztusában érkezett a Lokihoz. Húsz tétmeccsen irányította idáig a Debrecent, ebből tizenkilenc NB I-es mérkőzés (plusz egy Magyar Kupa-találkozó): a bajnokságban négyszer nyert a csapat, ötször ért el döntetlent, és tízszer kikapott. A 19 mérkőzésen a megszerezhető 57 pontból csupán 17-et gyűjtött be a DVSC, jelenleg három pont választja el a kieső helytől. A Magyar Kupában már szeptemberben búcsúzott az NB III-as ETO FC Győr ellen, így egyedüli élvonalbeli klubként nem jutott be a legjobb 64 közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik