nemzetisport.hu 2019.08.20 19:59 Frissítve: 2019.08.21 01:28

DVSC: Herczeg Andrást kitüntették a Magyar Arany Érdemkereszttel

Szent István napja alkalmából ünnepelt az ország, s az állami vezetők nem feledkeznek meg azokról, akik az élet minden területén – így a sportban is – sokat tesznek, tettek a közösségért. Ebből az alkalomból az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pesti Vigadóban tartott rendezvényt, amelyen Rétvári Bence államtitkár Herczeg Andrásnak, a Debreceni VSC vezetőedzőjének Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adott át.

Herczeg Andrást kitüntették a Magyar Arany Érdemkereszttel

 

A 63 esztendős Herczeg András nem érdemtelenül kapta a jelentős kitüntetést, hiszen két-két bajnokságot, Magyar Kupát és Szuperkupát, valamint egy Ligakupát nyert a DVSC vezetőedzőjeként, és ő irányította a Lokit, amely 2009-ben a Bajnokok Ligája, egy évvel később pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelt. Ugyancsak Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Zarándi László olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok atléta, a Testnevelési Főiskola volt tanszékvezetője, mesteredző.

Az augusztus 20-i ünnepség alkalmából további elismeréseket is kiosztottak: Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetésben részesült Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) alelnöke, nemzetközi és szervezeti igazgatója. Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapott Kenéz György olimpiai bajnok vízilabdázó, az Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület vízilabdaedzője, a Vasas SC örökös bajnoka. Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapott Tubel Zoltán Gyula sárkányhajós versenyző és edző, a Dragon Aqua Sárkányhajós Sport Egyesület alapítója, illetve tiszteletbeli elnöke, a Tutusport SE alapítója, valamint szakmai vezetője.

2019.09.16 22:31:47

Labdarúgó NB I KISS LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Egykoron minden edző tudta, ez a legjobb tizenegy játékosa, és igyekezett azt a csapatot pályára küldeni. Csak a kényszer tudta rávenni a változtatásra, a sérülés, eltiltás, botrány, különben meg általában a jobb játszott.

2019.09.16 16:16:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A forduló kritikája Újpestről és Paksról, lendült az ököl Kisvárdán, üres volt a kapu, de kimaradt a helyzet Felcsúton.

2019.09.13 20:32:41

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Czibor Zoltán és Kocsis Sándor zseniálisan játszott az angolok elleni, 7:1-re megnyert meccsen, pedig előző este „megalázták” őket.

2019.09.15 21:59:56

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mi történhetett edző és játékos között, rejtély…