DVSC: íme, az új Nagyerdei Stadion látványtervei - fotók

Vágólapra másolva!
2012.05.03. 12:11
Címkék
A DVSC-Teva labdarúgócsapatának honlapján már láthatók az új debreceni stadion látványtervei.

Így néz majd ki az új debreceni stadion (Fotók: hajdupress.hu)
Így néz majd ki az új debreceni stadion (Fotók: hajdupress.hu)

 

A dehir.hu beszámolója szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásai alapján a 4. kategóriába sorolt, 20 ezer férőhelyes stadion épül Debrecenben – jelentette be Kósa Lajos április közepén. A polgármester azt mondta, hogy a debreceni közönség igényeihez igazodva elsősorban sport-, kulturális és szabadidős központ lesz az új stadion, nem pedig bevásárlóközpont.
A pálya 68x105 méteres lesz, négy sportolói és három bírói öltözőt alakítanak ki az arénában. A létesítménynek fontos része az aszimmetrikus lelátó, amely az adott lehetőségeket kihasználva a maximális nézőszám elérését biztosítja. Az egykaréjos lelátó-kialakítás a funkcionális egyszerűségen túl a közösségi összetartozás érzetét is erősíti.
A leendő aréna környékét is megújítanák, számtalan kikapcsolódást, sportolást szolgáló létesítményt alakítanának ki a területen – írja a dehir.hu. A tervezési alapelv a Nagyerdő megóvása, faállományának lehetőség szerinti maximális védelme volt. A parkba egy hullámzó vonalvezetésű, pihenő- és vízfelületeket is tartalmazó, 1100 méter hosszúságú sétaút kerül, amely a stadion látogatói megközelítésén túl több aktív zónára osztja a parkot. Az érkezési téren ködszínház, fényjáték szökőkút fogadja az idelátogatókat, amely alatt egy 300 férőhelyes mélygarázst alakítanak ki.
Ezen a területen gördeszka pálya is helyet kap. Az északi kapu megőrzendő pilonjain keresztül tárul fel egy rendezvénytér. A sportterületeket a park szintjén fitnesz- és szabadidő-funkcióhoz csatlakozó terek gazdagítják. A park vegetációval sűrűbben nőtt, keleti területén tanösvényt, valamint erdei futópályát alakítanak ki. A park zöld lombkoronája alatt egyedülálló sport- és rekreációs terület jöhet létre, amely a Nagyerdő ma is meglévő vonzerejére épít. A remények szerint a Nagyerdő találkozási hellyé válhat, ahol mind a város, mind a környező települések lakosai programra találhatnak. Az új debreceni stadiont a tervek szerint 2014 márciusában adják át.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik