HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.08.08 16:08 Frissítve: 2016.08.08 23:25

DVSC: bejelentették az új vezetőedzőt – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC hétfő délután a Nagyerdei Stadionban bemutatta új vezetőedzőjét, Leonel Pontest.

HIRDETÉS
Leonel Pontest hivatalosan is bemutatták Debrecenben (Fotó: dvsc.hu)

 

Mint ismert, Kondás Elemér a 2. fordulót követően lemondott, az előző két mérkőzésen – ideiglenesen – Herczeg András irányította a Lokit.

A portugál edző hároméves szerződést kötött a DVSC-vel.

„Kondás Elemér lemondása után azonnal elkezdtünk új vezetőedzőt keresni – idézi a dvsc.hu Szima Gábort, a DVSC elnökét. – Nagyjából 150 edzőt ajánlottak a figyelmünkbe, magyart és külföldit egyaránt. Öt-hat edzőre szűkült a kör, és végül kettő maradt, egy holland és egy portugál. Reméljük, Pontes úr folytatja a sorozatot, vagyis ha egy tréner Debrecenbe szerződik, bajnok lesz a csapattal. Bízunk benne, hogy az ő vezetésével sok örömöt szerez az együttes a Loki-szurkolóknak.”

„Örülök, hogy itt lehetek, életem egyik legfontosabb napja a mai – mondta a 44 éves új vezetőedző, Leonel Pontes (teljes neve: Leonel Pontes Da Encarnacao). – Könnyű volt meghozni a döntést, az elnök úr világosan beszélt, elmondta az elképzeléseit. Nagy a felelősség, nagy a feladat. Célunk, hogy a Loki nagyon jól futballozzon, minden meccsen győzelemre játsszon. Folyamatosan fiatal játékosokkal kívánjuk biztosítani a gárda erejét, teljesítményét, a szurkolókat a csapat mellé szeretnénk állítani, mert együtt kell harcolnunk a sikerekért. Meglátják, elkötelezetten végzem a munkámat.”

Segítőinek egyike, José Maria Calado Pratas elsősorban az ellenfelek elemzésével foglalkozik majd, míg másikukról, Pedro Ilharcóról (Pedro Miguel Silva Micaelo Ilharco de Moura) az új tréner elmondta: nagyon tehetséges szakember, aki jól ért a játékosok nyelvén.

„A Lokinak is megvan a maga filozófiája – folytatta Pontes. – Egy olyan csapat, amely uralni akarja a mérkőzéseket, és jó minőségű futballt szeretne játszani. Motiváltnak kell lennünk és elkötelezetten küzdenünk, ez a legfontosabb. Jól szervezetteknek kell lenni, legyen nálunk a labda, tartsuk meg, ha nincs nálunk, harcoljunk érte. Ha ez mind megvan, akkor vélhetően mi győzünk. A kommunikációval nem hiszem, hogy gond lenne. A futball nemzetközi játék, mindenki megérti majd, mit szeretnénk. De lehet, hogy megtanulok magyarul.”

Leonel Pontes szakedzői oklevelét a Manchester United Akadémián szerezte meg 2005-ben, végigjárta az UEFA Pro edzőképző tanfolyamait. Dolgozott a Sporting CP utánpótlásában, 2006-tól 2010-ig a Sporting másodedzője volt, majd négy éven át a portugál válogatott másodedzőjeként tevékenykedett Paolo Bento kapitánysága alatt. A 2014–2015-ös szezonban a SAD Marítimo, 2015-ben a Panetolikosz, 2016-ban pedig az Alexandria Ittihad vezetőedzője volt.

Két magyar tagja is lesz a szakmai stábnak. Az egyikük a kapusedző, aki továbbra is Erdélyi Miklós lesz, és a klub keres egy olyan magyar trénert, aki nagyon jól beszél angolul.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

2018.11.12 10:25:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Vidi-edző szerint az alapemberek hiánya nem lehet kifogás. A 14. forduló mestermérlegei.

HIRDETÉS
HIRDETÉS