DVSC: a portugál és a spanyol élvonalba csábítják Holmant

Vágólapra másolva!
2017.06.23. 10:12
Holman Dávid, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC támadó középpályása nem menne el mindenáron, sőt amondó, idehaza nem is váltana klubot – viszont szívesen lenne ismét légiós.

Marad? Megy? Ha elszerződik, hová? Magyarországon belül vált, vagy légiósnak áll? Egyre több kérdés vetődik fel Holman Dáviddal, a Debreceni VSC támadó középpályásával kapcsolatban – mi a helyzet a 24 esztendős játékossal?

Elismerem, több klubtól is keresnek, de idehaza nem szeretnék váltani – mondta a Nemzeti Sportnak a korábban a lengyel Lech Poznanban szereplő Holman Dávid, akinek még két és fél évig él a szerződése a Lokival, s a hírek szerint a Puskás Akadémia szívesen megszerezné. – Jól érzem magam Debrecenben, nem akarok mindenáron máshová aláírni, hiszen a DVSC-nél bíznak bennem, számítanak rám. Ha azonban külföldi lehetőség adódik, s a klubnak, illetve nekem is megfelel az ajánlat, lehet, hogy továbbállnék. Szerencsére nem vagyok lehetőségek híján, a spanyol, a portugál és a szlovák első osztályból is érdeklődnek irántam. Meglátjuk, mit hoz a jövő."

IRÁNY A PÁLYA!

A Debreceni VSC szombaton játssza első felkészülési mérkőzését, Herczeg András csapata a szlovák első osztályú MFK Zemplín Michalovcéval méri össze erejét. Az összecsapásra Debrecen-Pallagon kerül sor 16 órakor. A Loki a következő előkészületi meccsét a jövő hét szombatján játssza, a Kisvárda ellen 18 órakor, szintén Debrecen-Pallagon.

Ez egyelőre valóban rejtély, az azonban biztos, hogy még egy olyan idényt nem szeretnének átélni Debrecenben, mint amilyenre az előző sikerült – csak az utolsó fordulóban vált biztossá, hogy a csapat az élvonalban marad.

Borzasztóan nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött. Szerencsére sikerült kiharcolni, hogy NB I-esek maradjunk, nyertünk a Diósgyőr ellen három egyre, igaz, ki is kaphattunk volna, hiszen a végül búcsúzó MTK nem nyert Pakson. De hogy minden rosszban van valami jó: a bajban még inkább összekovácsolódott és megerősödött a társaság."

A záró körben újra Herczeg András ült a kispadon a menesztett Leonel Pontes helyett. Vajon mekkora szerepe volt a debreceni szakembernek abban, hogy végül többek között nem a Budaörs és a Dorog, hanem a Honvéd és a Ferencváros ellen készülhetnek a következő hetekben?

Olyan érzés volt, mintha az édesapánk tért volna vissza. Bandi bá úgy érkezett, hogy igazából már ott volt velünk, hiszen mindennap találkoztunk, beszélgettünk. Kétségtelen, szakmailag és érzelmileg is jó hatást tett a csapatra, ennek ellenére azt mondom, az előző edző, Leonel Pontes is mindent megtett, hogy jól szerepeljünk, csakhogy az ő vezetésével nem sikerült. De nem az én feladatom megítélni a portugál szakember munkásságát, ez már a múlt, inkább előretekintünk."

Viszont egyelőre nem tűnik valami fényesnek a jövő – jelentős változáson megy keresztül a debreceni játékosállomány.

Kétségtelen, még foghíjasnak tűnik a keretünk, de biztos vagyok benne, hogy lesznek érkezők, amiként távozók is. Remélem, ütőképes csapat alakul, s nem lesz olyan nehéz az idényünk, mint az előző volt."

Kérdés, hogy néhány hét múlva Holman Dávid még a keret tagja lesz-e...


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Berdó Péter (Szolnoki MÁV), Bokros Tibor (Balmazújváros, ?), Kinyik Ákos (Budaörs), Kuti Krisztián (Cigánd), Sós Bence (Mezőkövesd), Varga Kevin (Cigánd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Iszlai Bence (Haladás), Pekár László (Puskás Akadémia), Danijel Petkovics (montenegrói, MTK)
Távozók: Frank Feltscher (venezuelai), Haris Handzic (bosnyák), Ivan Kelava (horvát), Verpecz István (lejárt a szerződése, Paks)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics
(szerb, Puskás Akadémia), Osváth Attila (Vasas, onnan Puskás Akadémia), Szuk Hjun Dzsun (dél-koreai, FC Porto – Portugália)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dusan Brkovics (szerb, lejár a szerződése, Vasas), Holman Dávid (Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik