DVSC: a PMFC-től távozó középpályás is a csapattal kezdett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.08. 10:41
null
Wittrédi Dávid (a kép előterében) a DVSC-vel kezdte meg a felkészülést (Fotó: dvsc.hu)
A DVSC-Teva labdarúgócsapata ma orvosi tesztekkel kezdte a téli felkészülést, soraiban a legutóbb a PMFC-ben futballozó, a pécsiekkel decemberben szakító Wittrédi Dáviddal.

 

„A DVSC-Teva számára elkezdődött a felkészülés a 2014–2015-ös tavaszi szezonra. Az első napon teszteket végeztek a játékosok Pallagon, az akadémia épületében – írja beszámolójában a klub hivatalos honlapja, a dvsc.hu. – A szakemberek megnézték a labdarúgók testtömegét és testösszetételét, hogy az értékek mennyit változtak a pihenő alatt. Ellenőrizték a statikai terhelhetőséget, emellett küszöbtesztet néztek, hogy terhelés hatására a keringési és anyagcsere-paraméterek miként változnak.”

Részt vesz a felméréseken Wittrédi Dávid is, aki ősszel még a PMFC futballistája volt, de a télen közös megegyezéssel szerződést bontott a baranyaiakkal. A támadó középpályás sorsa egyelőre nem dőlt el – teszi hozzá a dvsc.hu.

A pécsi születésű 27 éves futballista az NB I-ben még csak a PMFC-ben szerepelt, 68 meccsen hét gólt szerzett. A jelenlegi idényben már kevés lehetőséget kapott, csak nyolc meccsen lépett pályára, és nem számolt vele a folytatásban sem Robert Jarni vezetőedző. Korábban beszámoltunk róla, hogy az NB I-ből a Paks, az NB II-ből pedig a Sopron és a Mezőkövesd is érdeklődik iránta, ám most Debrecenben bizonyíthat.

„Azt gondolom, erős a DVSC kerete. Az ősz végére teljesen jól kialakultunk, a kispadon is olyan játékosok ültek, akik meghatározónak számítanak és korábban rendszeresen játszottak. Egy-két változás azonban mindig szükséges, hiszen jót tesz a konkurencia” – mondta a lehetséges téli erősítésekkel kapcsolatban Kondás Elemér vezetőedző a klub hivatalos honlapjának.

Péntektől már bemelegítő edzésen vesznek részt a debreceni játékosok, majd az érdemi munka hétfőtől kezdődik. Jövő héten többnyire napi két foglalkozást tart a szakmai stáb, szombaton pedig a román élvonalban szereplő FC Botosani ellen felkészülési meccsen lép pályára.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Kondás Kristóf
(Balmazújváros), Szatmári Csaba (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Wittrédi Dávid (PMFC – próbajáték, szabadon igazolható)
Távozók: Dalibor Volas (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Rene Mihelic (szlovén, érdeklődnek iránta: Spezia – Olaszország, Eintracht Braunschweig – Németország)
A DEBRECENI VSC-TEVA TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 8.
Edzőtábor: Törökország (Belek), február 5–15.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 17., szombat: DVSC–FC Botosani (román I.)
Január 24., szombat: DVSC–Békéscsaba

Január 31., szombat: DVSC–Nyíregyháza

Január 31., szombat: DVSC–Mezőkövesd

Február 21., szombat: DVSC–Ferencváros
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik