DVSC: 10-11 ezres nézőszám a cél, védő és támadó jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 08:33
Róka Géza, a gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető DVSC klubigazgatója a Sport Tv Mai helyzet című műsorában beszélt a klub erősítési terveiről, s hogy az új stadionnal és egy sikeres BL-meneteléssel hogyan növekedhetnek a klub bevételei.  

Még nem ért ugyan véget a szezon, de már gyakorlatilag bajnoknak tekinthető a DVSC-Teva. Róka Géza, a DVSC klubigazgatója szerint az új aréna és a hetedik bajnoki cím miatt is fontos év a 2014-es a klub életében. A stadionban eddig egy tétmeccset, egy válogatott találkozót és az ünnepélyes megnyitót tartották meg, de már leszűrték a tapasztalatokat.

„Jó ötlet volt Debrecenben stadiont építeni, mert úgy tűnik, hogy a jegybevételeink és a stadion által generált bevételek hozzá tudnak járulni a klub költségvetéséhez – mondta a Mai helyzetben Róka Géza, aki számszerűsítette is a célokat. – Szeretnénk azt elérni, hogy tíz-tizenegy ezres átlagnézőszám legyen a Nagyerdei Stadionban a DVSC mérkőzésein. Ha sikerül elérni, és tartani ezt a számot, az nagy siker lesz."

Hozzátette, hogy a stadionnak addig van értelme, amíg sikeres csapat szerepel benne. Ők bajnoki arannyal nyitották a létesítményt, és ezt egy sikeres nemzetközi kupaszerepléssel szeretnék megkoronázni, amihez igazolni is fognak. „Természetesen erősíteni kell a csapatot, konkrétan annyit tudok, hogy a nemzetközi sorozatra védő- és támadópozícióban is erősítenénk."

Nyilvánosságra került, hogy a klub 383 milliós veszteséggel zárta a 2013-as évet. A klubigazgató szerint van megoldás. „A klub bevételeit jelentősen meg kell növelni. Erre kiváló lehetőség az új stadion, bízunk a tartósan és jelentősen megnövekvő jegyárbevételben és az új közeg által felkínált reklámlehetőségekben. Hozzá kell tenni, ezt a bajnoki címet úgy értük el, hogy a költségvetés tekintetében már dobogón sem vagyunk a magyar élcsapatok között. Ezen a területen előre kell lépnünk, de látjuk a lehetőséget, és úgy néz ki, van megoldás, amihez a stadion is hozzájárul."

Fazekas Erzsébet felvetette, mi történne a Lokinál, ha a klub a költségvetés tekintetében is felkerülne a magyar dobogóra. „Azt jelentené, hogy jócskán megnövekednének a lehetőségek, elsősorban a játékosállományt tudnánk megerősíteni. Még jobb, még tapasztaltabb, európai szinten is rutinos futballistákkal, olyanokkal, akikkel talán még a BL-ben is nagyobb esélyünk lenne a továbbjutásra" – válaszolta a klubigazgató.

Elmondta azt is, hogy a BL-t illetően merész álmaik vannak, amelyeket most még ki sem mer mondani. Azt viszont leszögezte, hogy anyagilag a klubnak a csoportkörbe jutás az igazi előrelépés, és nem csak az UEFA által fizetett prémiumokkal generálhat bevételt.

„A jó szereplésnek olyan hozadéka is van, hogy a játékosértékesítés is könnyebben mehet, mert meg tudjuk mutatni labdarúgóinkat a nemzetközi színtéren."

A bajnoki címet tulajdonképpen már csak matematikailag bukhatja el a gárda, de a játékosok még nem engedtek le. „Ez egy fegyelmezett társaság. Sokszor kérdezik, hogy mi a titkunk, és az egyik titok, ha annak lehet egyáltalán nevezni, ebben rejlik: hogy jó a közösség, több mint egy csapat. Érezni a hangulaton, hogy sikerült megszerezni a bajnoki címet, de azt is látni, hogy fegyelmezetten próbálnak koncentrálni az utolsó fordulóra. Akkor is nyerni szeretnének."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik