Duchatelet megerősítette: szóba került az Újpest eladása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 09:59
null
Roderick Duchatelet már egyeztetett az Újpest FC lehetséges eladásáról (Fotó: Czerkl Gábor)
Kilenc napja a Nemzeti Sport Online írta meg először, hogy az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet fontolóra vette a magyar klub eladását, egyeztetett is lehetséges befektetőkkel. Az üzletember a belga sajtóban megerősítette, a közelmúltban voltak erről tárgyalások, míg felesége, Valerie Gys arról beszélt, hogy egy kedvező ajánlattól nem zárkóznának el.

 

 

„Történt kapcsolatfelvétel olyan érdeklődőkkel, akik átvennék az Újpest FC-t” – erősítette meg a Nemzeti Sport Online korábbi értesülését a Sport/Voetbal Magazine-nak Roderick Duchatelet.

„Nekünk azonban nem áll annyira érdekünkben az eladás” – tette hozzá a magyar klub belga tulajdonosa.

Ugyanakkor felesége, Valerie Gys, aki szintén tagja az Újpest FC menedzsmentjének, elismerte, egy jó ajánlatra mindig nyitottak.

„Boldogak vagyunk itt, de egy jó ajánlatot mindig érdemes meghallgatni” – nyilatkozta Roderick Duchatelet párja, az Újpest operatív és gazdasági igazgatója.

A belga magazin feleleveníti az Újpest tavaszi „licencügyét”, és megemlíti, hogy az elmúlt fél évben már sikereket is fel tudott mutatni a klub, hiszen Magyar Kupát és Szuperkupát nyert.

Mint ismeretes, az Újpest mellett a belga Standard Liege, az angol Charlton, a spanyol Alcorcón és a német Carl Zeiss Jena, illetve közvetve a szintén belga St.-Truiden sorolandó a Duchatelet-futballbirodalomhoz, de csak a magyar klubot irányítja Roderick Duchatelet, a többit édesapja, Roland Duchatelet igazgatja.

Roderick Duchatelet elmondta: „A hálózatra az Újpest eladása nem lenne hatással, mert a többi klub között ugyanúgy folytatódna a játékosok mozgása, sőt az Újpesttel sem kellene, hogy megszakadjon ez a fajta kapcsolat, attól, hogy új kézbe kerül a csapat.”

Röviden összegezve a fentieket: Roderick Duchatelet tehát valóban egyeztetett már a klub esetleges átadásáról, és bár nem akarja mindenképp eladni, van az a pénz… Ráadásul azt is el tudja képzelni, hogy az Újpest akkor is tagja marad az édesapja által irányított hálózatnak, ha új tulajdonos veszi át a klubot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik