Döntetlent játszott a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2010.07.17. 19:54
null
Pölöskey Péter egyenlített az RB Leiprzig ellen (Fotó: M. Németh Péter – NS archív)
Címkék
A felkészülési időszakban továbbra is nyeretlen a Ferencváros labdarúgócsapata. Prukner László együttese 1–1-es döntetlent játszott a német RB Leipzig ellen.

Hatodik felkészülési mérkőzését játszotta a Ferencváros labdarúgócsapata, ezúttal a német RB Leipzig volt az ellenfél az ausztriai Saalfeldenben.

Prukner László a Vasek – Kulcsár, Rodenbücher, Fülöp, Stockley – Nagy, Tóth, Bölcsföldi, Abdi – Pölöskey, Pisanjuk összeállításban küldte pályára csapatát, vagyis az FC Timisoara elleni találkozó kezdőcsapatához képest csak a kapus maradt változatlan.

A lipcsei csapat alkalmasint Németország leggazdagabb együttese, a Red Bull ugyanis 100 millió eurót invesztál belé, s a klub célja, hogy tíz éven belül a Bundesliga élvonalának tagja legyen. A következő idényt az RB Leipzig a Regionalliga Nordban, vagyis a negyedosztályban kezdi, ahova most jutott fel. Otthona a 2006-os németországi világbajnokság egyik helyszínéül szolgáló lipcsei Zentralstadion.

Az első félidőben a Leipzig szerzett vezetést tizenegyesből, ráadásul a zöld-fehéreknek egy kényszerű cserét is végre kellett hajtaniuk, Bölcsföldi ugyanis megsérült, ezért Schembri állt a helyére.

A második játékrészben Pölöskey Péter megszerezte a Ferencváros egyenlítő gólját, több találat ezután már nem született. A 82. percben jégeső zúdult a pályára, emiatt a játékvezető lefújta a találkozót.

Prukner László csapata tehát továbbra is nyeretlen a felkészülési időszakban.

A  Ferencváros vezetőedzője inkább a második félidőben nyújtott játékkal volt elégedett.

„Ezen a mérkőzésen főleg azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az előző találkozón nem játszottak, sok fiatal is pályára lépett. Az ellenfelünk egy magas költségvetéssel dolgozó, feltörekvő csapat volt. Az első félidőben nyújtott teljesítményünkkel nem voltam elégedett, a második játékrészben azonban tudtunk váltani, egyenlítettünk, s a győzelmet is megszerezhettük volna" – nyilatkozta Prukner László az ftc.hu-nak.

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–RB Leipzig 1–1 (0–1)
Ferencváros: Vasek – Kulcsár, Rodenbücher, Fülöp, Stockley – Nagy, Tóth, Bölcsföldi (Schembri), Abdi – Pölöskey, Pisanjuk
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik