nemzetisport.hu 2013.12.23 10:28 Frissítve: 2014.10.20 01:51

Diósgyőr: „Ősszel szerethető csapat volt a DVTK”

Nikházi Márk nyáron szerződött Diósgyőrbe, ősszel négy gólt és négy gólpasszt jegyzett. A középpályás klubja hivatalos honlapjának értékelte az elmúlt fél évet.

 

„Remélem, tényleg megkedveltek a szurkolók, de bízom benne, hogy a csapatot is! Azt hiszem az egész stáb érdeme, hogy megszerettek minket. Ennek a játéknak az lenne az egyik lényege, hogy minél többen kijöjjenek a pályára és buzdítsanak bennünket. Ez nekünk egy nagyon nagy segítség. Magyarországon nem sok helyen van ez így – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Nikházi Márk, a diósgyőriek középpályása. – Szerintem jó félévet zártunk. Továbbjutottunk mindkét kupasorozatban, a bajnokságban pedig harcban vagyunk a dobogóért. Azt hiszem, reális cél, hogy az első hatban legyünk, ha már eddig is ilyen szép eredményeket értünk el. A végén sem lennénk csalódottak, ha ott zárnánk.”

A nyáron az MTK-tól érkező futballista saját teljesítményére is kitért.

„Szerencsére a mestertől megkaptam a bizalmat, és szinte az összes mérkőzésen pályára tudtam lépni. Voltak sérüléseim, de egészségesen szinte mindig ott voltam a gyepen, ami nagyon fontos az én előző éveimet tekintve. Az, hogy itt, Diósgyőrben bíznak bennem, nagyon sokat jelent nekem. Ez által jobb tud lenni a teljesítményem, mint az előző években. A következő szezonban viszont szeretnék még többet nyújtani, jobban hasznára lenn a csapatnak, és akkor talán még eredményesebbek lehetünk. Ha visszagondolok erre a pár hónapra, csak pozitív dolgok jutnak eszembe. Ehhez azért hozzátartozik az is, hogy jól ment a csapatnak, szerethetőek voltunk szerintem. Nem az volt, hogy mindig védekeztünk, inkább támadni próbáltunk. Igyekeztünk száz százalékot nyújtani. Ez a város hihetetlen. Nemcsak hozzám, a csapat összes tagjához van egy-egy jó, buzdító szava a lakosoknak. Nagyon aranyos mindenki!” – mondta Nikházi.

 

2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.