Détári: A válogatott és az FTC kispadját nem lehet visszautasítani

Vágólapra másolva!
2011.08.30. 13:42
Címkék
Détári Lajos lett a Ferencváros labdarúgócsapatának új szakmai igazgatója, akinek munkáját vezetőedzőként Nagy Tamás segíti. A korábbi világválogatott futballista a Nemzeti Sport Online-nak adott exkluzív interjújában elmondta, hogy kétszer már közel állt ahhoz, hogy az FTC edzője legyen, és biztos abban, hogy elindulnak felfelé.

Détári Lajos lett a Ferencváros szakmai igazgatója (Fotó:  Mirkó István)
Détári Lajos lett a Ferencváros szakmai igazgatója (Fotó: Mirkó István)
Détári Lajos lett a Ferencváros szakmai igazgatója (Fotó: Mirkó István)
Détári Lajos lett a Ferencváros szakmai igazgatója (Fotó:  Mirkó István)
Détári Lajos lett a Ferencváros szakmai igazgatója (Fotó: Mirkó István)

„Nagyon örülök, mert megmondom őszintén, kétszer már nagyon közel voltam a Ferencváros edzői pozíciójához. Akkor Furulyás úr azt mondta nekem: Döme, ne izgulj, leszel te még a Ferencváros edzője. És harmadszorra, lám, sikerült. Nagyon örülök, nagyon várom a munkát. Tudom, hogy a Ferencváros edzőjének lenni hatalmas kihívás, de ismerve a mentalitásomat, ismerve a csapatot, biztos vagyok benne, hogy megindulunk felfelé” – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak adott interjúját Détári Lajos, aki a szezon végéig írt alá szerződést a zöld-fehérekhez.

– Milyen érzésekkel vállalta el a pozíciót?
– Tizenhét éve játszom az FTC öregfiúkcsapatában, tehát közel vagyok a klubhoz. Rengeteg mérkőzést láttam, és egy ilyen felkérést nem szabad visszautasítani, hiszen két dolog van, amit egy edzőnek el kell vállalnia: az egyik a szövetségi kapitányi poszt, a másik a Ferencváros kispadja.

– Amennyire hálás feladat, olyannyira hálátlan is lehet. Lelkileg készül erre?
– Természetesen. Erős vagyok, hiszen ezért vállaltam el, nem ijedek meg a munkától, attól sem, hogy csak két pontunk van. Dolgozni kell, sokat kell gyakorolni az edzéseken, és ez a mérkőzéseken is meg fog mutatkozni.

– Az előző szakmai stábnak kitűnő kapcsolata volt a szurkolókkal a sok személyes találkozó miatt. Folytatja ezt az utat?
– Sok mindent tervezünk, azt is, hogy nyílt edzéseket tartunk, hogy a szurkolók megismerhessék a szakmai stábot. Ismerjék meg a labdarúgókat közelebbről, de a következő két hétben az a fontos, hogy nyugalomban dolgozhassunk, hogy megismerhessem a játékosokat, és hogy kialakíthassak egy olyan kezdő tizenegyet, amely ütőképes lesz.

DÉTÁRI LAJOS LETT AZ FTC SZAKMAI IGAZGATÓJA

OROSZ PÁL: FONTOS, HOGY KARIZMATIKUS SZEMÉLY KERÜLT A KISPADRA

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a klub sajtótájékoztatóján mutatta be a zöld-fehérek új szakmai stábját, Détári Lajos szakmai igazgatót és Nagy Tamás vezetőedzőt.

„A szakmai munka kifejezetten Döme elképzelései szerint fog folyni, ezért teljes felelősséggel tartozik” – mondta Orosz a sajtótájékoztatón a szerződés aláírása előtt.

A sportvezető hozzátette: fontos volt számukra, hogy karizmatikus szakembert nevezzenek ki, aki játékosként olyan eredményeket ért el, hogy felnézhetnek rá a labdarúgók. Nagy Tamás, a csapat vezetőedzője is megszólalt, elmondta, hogy remélik, minél gyorsabban elindul a csapat felfelé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik