Csúszásveszély – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 23:18

Halmosi Péter odacsúszott. Oda is rúgott. Nem is egyszer. Beszámoltunk róla, hogy a 39 éves, 35-szörös válogatott védőt a kiesés ellen küzdő Haladás kitette a keretből.

„Halmosi Péter a Haladás szerda délelőtti edzésén az egymás közötti játék során több alkalommal is veszélyeztette egyik játékostársa testi épségét, és többszöri figyelmeztetés után is sportszerűtlenül viselkedett” – áll a klub által kiadott közleményben.

A hírek szerint a rutinos futballista a légiós Funsho Bamgboye ellen lépett fel többször is a durvaságot súroló módon, és verbális incidens is követte az esetet. Több kérdés is adódik ilyenkor: a szinte kilátástalan helyzetbe sodródó csapatnál (tizenkét pontra távolodott el a bentmaradást érő 10. helytől) érthetően nagy a feszültség, de biztosan ez a lépés hozza el a nyugalmat? Egy másik, hogy vannak országok, ahol a város szülötte, a klubért mindenre kész válogatott játékos és a nála húsz évvel fiatalabb légiós vitájában nem az előbbi húzza a rövidebbet – azt is hozzá kell tenni, hogy Halmosi Pétert sem menti fel minden tette alól a klubhoz való megkérdőjelezhetetlenül erős kötődése. Ami izgalmasabb: ki döntött így? Az edző? A klubvezető? A tulajdonos? Egyáltalán: ki irányít Szombathelyen? Merthogy hosszabb ideje lassan, de biztosan csúszik az NB II felé az együttes, az tisztán látható, és néhány elkapkodott döntés is lehet ennek a magyarázata. Mást ne mondjunk: az egy éve még megmentőnek tartott, a Fradit, a Vidit legyőző Michal Hipp említette, az öltözőbe lépve olyan új játékosokkal találkozott, akiket nem ismert és biztosan nem kért – aztán pedig játszatta őket.

Visszatérve a napi történésekhez: Halmosi Péter sohasem volt könnyű eset, ha valami nem tetszik neki, nehezen marad csendben, ok nélkül aligha „fenyítené” a nála sokkal fiatalabbat. Amúgy is… Nálunk eleve nem divat keményen edzeni (a durvaságot nem szabad eltűrni, ez igaz), nem könnyű megállapítani, hol húzódik a határozottság és a brutalitás közötti határvonal. Talán Szombathelyen nem is ez a fontos, sokkal inkább a kiesés elleni, lassan kilátástalanná váló harc okozta idegfeszültség.

Halmosi Péter odacsúszott, megbűnhődik érte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik