Nemzetisport.hu 2013.03.11 19:01 Frissítve: 2014.06.08 01:39

Csukics: Ez volt a legjobb, legemlékezetesebb meccsem

Hős lett – mégsem érzi magát annak. A ferencvárosi legenda szerint halhatatlanná vált – noha a mítoszról hallott, a kezdés előtt nem gondolt erre. A kilencvenharmadik percben eldöntötte a 212. derbit, s évtizedek múlva az unokáinak is mesél majd az Újpestnek lőtt góljáról. Hétfőn viszont még a Nemzeti Sportnak elevenítette fel friss élményeit a Fradi szerb középpályása, Vladan Csukics.

Vladan Csukics az Újpest elleninél fontosabb gólt még nem lőtt (Fotó: Veres Viktor)

 

 


Kilencvenharmadik perc, Alessandro Iandoli fejéről ön elé pattan a labda, aztán...
– Belőttem – öltött pókerarcot Vladan Csukics. – Ösztönösen cselekedtem. Azóta legalább tizenötször visszanéztem már a jelenetet, és azt kell mondanom, szerencsém volt, mivel jókor álltam jó helyen. Így azt is hozzáfűzhetem, hogy bár ekkora gólt rúgtam már, ilyen fontosat még nem.

Arra emlékszik, hogyan ünnepelt?
– Nem. Csak szaladtam. Földöntúli boldogságomban szerintem még a Springer-szoborra is felmásztam volna...

Anélkül is magasra jutott. Élete meccsén van túl?
– Ha csak magamra gondolok, kijelenthetem, hogy az Újpest elleni volt karrierem legjobb, egyben legemlékezetesebb mérkőzése. Azt viszont nem feledem, hogy a futball csapatjáték, s ebből a szemszögből nézve holtverseny alakult ki az élen, azaz a Kecskeméttel megnyert Magyar Kupa-döntő vetekszik a vasárnapi derbin átéltekkel.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY MEGFORDULT-E VLADAN CSUKICS FEJÉBEN, HOGY Ő DÖNTI-E EL A DERBIT, ÉS HOGY MIÉRT VOLT NAGY SZERENCSÉJE, HOGY EGYÁLTALÁN MÉG PÁLYÁN VOLT A GÓL PILLANATÁBAN, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI LAPSZÁMÁT!

2020.07.04 22:27:00

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A Mezőkövesd középpályása három évvel ezelőtt, 29 esztendősen mutatkozott be az NB I-ben.

2020.07.04 21:53:37

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Rég nem azért csodálkozunk rá, mert úgy néz ki, mint egy janicsár.

2020.07.03 20:58:19

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Az egyik legnagyobb kihívást jelenti, hogy olyan játékosok kerüljenek ki a labdarúgó NB I-ből, akik nemzetközi szinten is piacképesek, akik a magyar bajnokságból tovább tudnak lépni.

2020.07.03 10:33:58

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Loki is vett egy Tuliót, a mexikói Kichi tényleg kicsi volt, a Fradi két (három?) légióssal a másodosztályban.