Csukics: Ez volt a legjobb, legemlékezetesebb meccsem

Vágólapra másolva!
2013.03.11. 19:01
null
Vladan Csukics az Újpest elleninél fontosabb gólt még nem lőtt (Fotó: Veres Viktor)
Hős lett – mégsem érzi magát annak. A ferencvárosi legenda szerint halhatatlanná vált – noha a mítoszról hallott, a kezdés előtt nem gondolt erre. A kilencvenharmadik percben eldöntötte a 212. derbit, s évtizedek múlva az unokáinak is mesél majd az Újpestnek lőtt góljáról. Hétfőn viszont még a Nemzeti Sportnak elevenítette fel friss élményeit a Fradi szerb középpályása, Vladan Csukics.

 

 


Kilencvenharmadik perc, Alessandro Iandoli fejéről ön elé pattan a labda, aztán...
– Belőttem – öltött pókerarcot Vladan Csukics. – Ösztönösen cselekedtem. Azóta legalább tizenötször visszanéztem már a jelenetet, és azt kell mondanom, szerencsém volt, mivel jókor álltam jó helyen. Így azt is hozzáfűzhetem, hogy bár ekkora gólt rúgtam már, ilyen fontosat még nem.

Arra emlékszik, hogyan ünnepelt?
– Nem. Csak szaladtam. Földöntúli boldogságomban szerintem még a Springer-szoborra is felmásztam volna...

Anélkül is magasra jutott. Élete meccsén van túl?
– Ha csak magamra gondolok, kijelenthetem, hogy az Újpest elleni volt karrierem legjobb, egyben legemlékezetesebb mérkőzése. Azt viszont nem feledem, hogy a futball csapatjáték, s ebből a szemszögből nézve holtverseny alakult ki az élen, azaz a Kecskeméttel megnyert Magyar Kupa-döntő vetekszik a vasárnapi derbin átéltekkel.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY MEGFORDULT-E VLADAN CSUKICS FEJÉBEN, HOGY Ő DÖNTI-E EL A DERBIT, ÉS HOGY MIÉRT VOLT NAGY SZERENCSÉJE, HOGY EGYÁLTALÁN MÉG PÁLYÁN VOLT A GÓL PILLANATÁBAN, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI LAPSZÁMÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik