Csertői: Szégyellem magam. Horváth: Kezd unalmassá válni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.20. 12:37
null
Horváth Ferenc már kezdi unni, hogy mindig ugyanaz történik a Videoton meccsein (Fotó: Hegedüs Gábor)
A labdarúgó NB I 26. fordulója a vasárnapi, 15.15 órakor kezdődő MTK–DVSC-Teva meccsel zárul. Tekintse meg a szombati öt mérkőzés edzői értékelését!

VASAS–FTC 1–4

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, így nem maradt más megoldás, előre kellett menekülnünk és javítani a helyzetünkön. A szépítés után némileg megnyugodtunk, olykor egészen jól játszottunk, ezért a szünetben a játékosokat arra kértem, hogy harcoljanak, tegyenek meg mindent a klub és a saját becsületükért. Kockáztatnunk kellett. Hiába ástuk volna be magunkat a saját kapunk elé, hátrányban voltunk, kis különbségű vereséggel sem értünk volna semmit. A vendégek a védelmünk mögé kerültek, gyakorlatilag a harmadik góllal eltörték a nyakunkat.

THOMAS DOLL, a Ferencváros vezetőedzője: – Szokás szerint magunknak tettük nehézzé a meccset. A Vasas szépített, a beívelt labdákkal korábban is voltak már problémáink, ezúttal is. Két csatárral játszottunk, de a középpályán néha mezőnyfölénybe került az ellenfél, ugyanakkor a nehéz pillanatokban is magunkra találtunk, így eldöntöttük a meccset. Nagy Dominik nagyszerű csere volt! Olykor nekem is lehetnek jó megérzéseim. A viccet félretéve, tényleg jól hajtotta végre a feladatát, gólpasszt adott, tizenegyest harcolt ki. Sokat tett a győzelmünkért. Mi megtettük a magunkét, megvertük a Vasast. Örülnék neki, ha már vasárnap biztossá válna az elsőségünk, de nekem az is jó, ha két hét múlva leszünk aranyérmesek.

A találkozót követően Thomas Doll mellett Böde Dániel és Korcsmár Zsolt is értékelt az NSO Tv-nek

PUSKÁS AKADÉMIA–VIDEOTON 0–0

ROBERT JARNI, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Látszott, hogy mindkét csapatnak rendkívül fontos összecsapás ez, amolyan mindent vagy semmit alapon léptek pályára a játékosok. Kemény, hajtós mérkőzés volt, amelyen jól küzdöttünk, reálisnak érzem a gól nélküli döntetlent. Elégedett lehetek, hiszen minden nagy csapat ellen szerzett pont értékes. Nyilván nem minden úgy alakult, ahogy terveztük, szerettünk volna nyerni, de azért sokszor megesett, hogy az utolsó pillanatokban kapott góllal vesztettünk pontokat. Ebben most előreléptünk, hiszen megfelelő volt a koncentráció, megakadályoztuk, hogy a kapunkba találjon az ellenfél.

HORVÁTH FERENC, a Videoton vezetőedzője: – Kezd unalmassá válni, hiszen mindig ugyanazt mondom, főleg azért, mert mindig ugyanaz történik. Többet támadunk, többet birtokoljuk a labdát, helyzetünk is több van, de hiányzik az átütőerő, és képtelenek vagyunk gólt szerezni. Nagyon sokat gyakoroltuk a helyzetkihasználást, szerintem az első félidő rendben is volt, akkor nem játszottunk rosszul. A szünetben is azt kértem, azt a játékot folytassuk, a második félidőben mégis szétesett a futballunk, görcsössé vált a csapatunk, mintha mindenki minél előbb meg akarta volna nyerni a mérkőzést. Nem tudom elmarasztalni csapatomat, mindenki becsülettel dolgozott az edzéseken, a játékosok mindent megtettek a mérkőzésen is, csak hát a helyzetkihasználás... Verebes József mondta, hogy „Egyszer valaki nagyon beleszalad a késbe", erre várok én is.

DVTK–HALADÁS 3–0

EGERVÁRI SÁNDOR, a Diósgyőr vezetőedzője: – Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, és viszonylag hamar feltörtük a vendégek védekezését. Az első félidőben megnyugtató teljesítményt nyújtottunk, és mert a folytatásban a Haladás többet kockáztatott, növelni tudtuk az előnyünket. Volt már olyan mérkőzés, amelyen fel sem vetődött bennem, hogy nem szerzünk pontot, pontokat. Legutóbb épp a Haladás elleni soproni bajnokink volt ilyen. Ezúttal a támadóharmadban jobb teljesítményt nyújtottunk, s megérdemelten győztünk. Ha némileg jobb a pálya talaja, színvonalasabb mérkőzést is láthattak volna a nézők. Így sok volt az átadási hiba, egyik csapat sem tudott labdabiztosabb futballal kirukkolni. Egyébként nincs okom elégedetlenségre.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Nem a szebbik arcunkat mutattuk. Csapatomban sajnos több gyengébb teljesítmény is volt. Sosem jön jókor egy kapott gól, de úgy érzem, hogy a hazaiak ezúttal csakugyan a lehető legrosszabbkor találtak be a kapunkba, és sajnos padlóra küldtek minket. Mint már annyiszor, ezúttal is kényszerűségből kellett változtatnunk Jagodics Márk sérülése miatt. Természetes, hogy nehezen viseltük el. A lélektani fordulópontokból szintén rosszul jöttünk ki. Amikor már-már úgy tűnt, hogy talpra állunk, sajnos ismét visszaestünk. Az első és a második félidő elején sem gondoltam, hogy baj van, nem játszottunk rosszul, gólt azonban mindkétszer a hazaiak szereztek. Ezzel letörték a lelkesedésünket, pedig a második félidőben volt lehetőségünk a szépítésre. Nagyon jól jön a bajnoki szünet.

BÉKÉSCSABA–ÚJPEST 1–0

ZORAN SZPISLJAK, a Békéscsaba vezetőedzője: – Megérdemelten szereztük meg a három pontot. Több lehetőségünk volt, mint az újpestieknek, sokáig Balajcza Szabolcs védései mentették meg őket a góltól. Szerencsére a végén élni tudtunk az esélyünkkel, ami bravúros győzelmet hozott. Ilyenkor feszült az ember, de azt is tudja, amíg a játékvezető nem fújja le a meccset, mindig jöhet az újabb esély. Én is bíztam benne, hogy lesz egy szabadrúgásunk vagy szögletünk, amely után gólt szerezhetünk, úgy is lett. Mindenki látja, építjük a csapatunkat, tavaszi szereplésünk az erőnket mutatja. Ez a győzelem rengeteget jelenthet a játékosok önbizalmának, de még sokat kell tennünk azért, hogy elérjük a célunkat.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Alapvető problémának látom, hogy a játékosok a szerdai győzelem után elhitték, Békéscsabán is könnyedén nyerünk. A találkozó elején még volt lehetőségünk a gólszerzésre, később már csak a Csabának voltak helyzetei. Sokkal többet tettek a győzelemért, ezúttal nem érdemeltünk pontot. Minden fejben dől el, ebben gyengének bizonyultunk. Többet, sokkal többet kellett volna tenni a győzelemért. Azzal már nem tudunk mit kezdeni, ami Békéscsabán történt, egészen biztosan elbeszélgetek majd a játékosokkal. Olyan még egyszer nem fordulhat elő, hogy a másik csapat jobban akarja nálunk a győzelmet.

HONVÉD–PAKS 2–0

MARCO ROSSI, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Jól játszottunk, minden téren a Paks fölé kerekedtünk, megérdemelten nyertünk. Csak azt sajnálom, hogy az időjárási körülmények miatt a pálya talaja nem volt olyan jó, de ez legyen a legnagyobb problémám. tavasszal két gyenge meccsünk volt, a Diósgyőr és az MTK elleni, a többin nem lehetett panasz a teljesítményünkre. Ha nem nyertünk, az nem mindig rajtunk múlt... A következő körben megyünk a Fradihoz, azon a mérkőzésen lemérhetjük, mit tudunk.

CSERTŐI AURÉL, Paks vezetőedzője: – Ennyire rosszul még nem futballoztunk! A Honvéd könnyedén nyert, több gólt is szerezhetett volna, miközben mi egyáltalán nem veszélyeztettük a kapuját. Szomorú vagyok, szégyellem magam, bízom benne, hogy a játékosok is hasonlóképpen éreznek.

26. FORDULÓ
Mérkőzés Játékvezető
Nézőszámok
Március 19., szombat
15.30
Honvéd–Paks 2–0
Szabó Zsolt
15.30Puskás Akadémia–Videoton 0–0
Solymosi Péter
15.30Békéscsaba–Újpest 1–0
Erdős József
15.30DVTK–Haladás 3–0Farkas Ádám
18.00Vasas–Ferencváros 1–4Kassai Viktor
Március 20., vasárnap
15.15
MTK–DVSC
Bognár Tamás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik